Konut Kredisi Faizlerini Aşağı Çekecek Düzenleme Geliyor!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun peş peşe toplantılar gerçekleştirmesinin sebebi öğrenildi. Hükümet, yeni bir düzenleme hazırlığı içerisinde. Söz konusu olan düzenleme sayesinde konut kredisi faiz oranları aşağı çekilecek. Düzenleme üzerinde gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasının 15 gün sonrasında söz konusu düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

Hazırlanan Yeni Paket ile Faiz Oranlar Düşürülecek

Konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi üzerine hükümet tarafından yeni bir paket hazırlığına başlanıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu konuya ilişkin devamlı olarak toplantılar düzenlerken, konu ile alakalı basında yer alana haberlere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından söz konusu paket 15 gün içerisinde kamuoyu ile paylaşılacak. Üstelik söz konusu pakette konut kredisi faizlerini aşağı çekecek bir adıma yer verilirken, bahsi geçen adım ile beraber Hazine’nin maliyetleri de aşağı yönde seyir izleyecek.

Hükümetin 2017 yılında devreye soktuğu Kredi Garanti Fonu (KGF), reel sektörün bankalardan finans ihtiyacını daha rahat bir şekilde karşılayabilmesi adına tasarlanmıştı. KGF kredileri 2018’de de sürdürülürken, hükümet bu defa faizleri aşağı yöne çekecek bir takım çalışmalar gerçekleştiriyor. Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre, EKK geçtiğimiz hafta boyunca 3 defa peş peşe toplantı gerçekleştirirken, en son 2 Nisan’da yapılan toplantı geç saatlere kadar devam etti. EKK’nin bu toplantılarında yatırımcılar adına yeni paket düzenleme meselesinin masaya yatırıldığı ve faizlerin aşağı çekilmesi adına formül araştırması yapıldığı ifade edildi.

Yasal Düzenleme Yerine İdari Düzenleme ile Hayata Geçirilecek

Öte yandan konuya ilişkin yapılan açıklamalarda, EKK tarafından ortaya çıkarılan formülde faiz ile alakalı gerçekleştirilecek olan atılımın yasal düzenleme yerine idari düzenleme ile hayata geçirileceği ifade ediliyor. Hazırlanan bu düzenleme ile Hazine’nin daha az borçlanması beklenirken, böylelikle faizlerin yukarı yönlü seyrinin de önüne geçileceği öngörülüyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.