Konut Kredisi Faizleri 4 Bankada Daha Düşüş Gösterdi!

Dün, bankalar tarafından peş peşe açıklanan konut kredisi faiz indiriminin ardından vatandaşlar konut piyasasında harekete geçti. Konut satın alımını bir süre ertelemek durumunda kalan vatandaşlar, söz konusu bu indirim ile beraber firmalara yöneldi.

Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş dün itibari ile yaşandı. Bankalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pek çok kez dile getirdiği faiz indirimi hakkında en ufak bir değişiklik yapmamıştı. İpotekli konut satışlarında düşüş yaşanması, senetli satışlarda ise yükseliş yaşanmasının ardından gerek vatandaşlar, gerekse sektör temsilcileri, konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi ile beraber sektörün eski hareketliliğine kavuşması bekleniyordu.

4 Banka Daha Faizleri Yüzde 0,98’e Çekti

Bu haftanın başında gerçekleştirilen 61’inci Olağan Genel Kurulu’nda bir takım açıklamalarda bulun Başbakan Binali Yıldırım, konut sektöründeki mevcut stokun azalması adına Ziraat Bankası öncülüğünde bankalar tarafından indirim kampanyası başlatılacağını ifade etmişti. Yapılan söz konusu bu açıklama bile ev sahibi olmak isteyen vatandaşları heyecanlandırmış ve konut arayışlarına başlamasına neden olmuştu. Bu kapsamda ilk hamle dün itibari ile Ziraat Bankası’ndan geldi ve konut kredisi faiz oranları yüzde 0,98’e indirildi. Ziraat Bankası’nın akabinde Halkbank, Şekerbank ve Vakıfbank da sırası ile faiz oranlarında indirime gitti.

Ziraat Bankası tarafından dün öğlen saatlerinde konuya ilişkin bir açıklama yapılarak, emlak sektöründe hareketlilik yaşanmasına neden olundu. 500 bin TL’ye ve 10 yıl vadeye varan kredi taleplerinde, yüzde 0,98 oranında faiz uygulanacağı açıklandı.

Halkbank Faizleri 14 Mayıs’ta Uygulamaya Sokacak

Ziraat Bankası’nın peşine açıklama yapan Halkbank, bugünden itibaren geçerli olmak üzere yine 500 bin 10 yıl vadeye varan kredilerde yüzde 0,98 faiz uygulanacağını duyurdu. Vakıfbank da yine aynı şartlarda, aynı faiz oranı uygulayacağını, ancak 14 Mayıs tarihi itibari ile geçerli olacağını duyurdu.

Şekerbank ise dün akşam saatlerinde yapmış olduğu açıklamasında, 60 aya varan vade seçenekleri ile kullanılacak 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde yine yüzde 0,98 oranında faiz uygulayacağını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.