Konut Fiyatlarında Yüzde 26’lık Artış

Konut Fiyatlarında Yüzde 26’lık Artış

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından paylaşılan “GYODER Gösterge” raporu kapsamında, Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün üçüncü çeyrek raporları yayımlandı.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020 – 3. Çeyrek Raporu’nda önemli veriler göze çarptı. Paylaşılan veriler kapsamında Türkiye’de 2020 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilen konut satışları, 2019 yılının aynı dönemine göre büyük bir artış gösterdi. Konut satışlarının yüzde 49’luk bir artış yaşadığı Türkiye’de çeyreklik bazdaki rekor seviyeye de ulaşıldı ve 536 bin 509 adet konut yeni ev sahiplerine teslim edildi. Konut fiyatlarındaki değişimler de, özellikle Ağustos ayı itibariyle net bir biçimde görüldü.

Kampanyalar Etkili Oldu

Haziran ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan konut kredisi kampanyaları, düşük faizle ev sahibi olma imkanı verdi. Bu imkanı da en iyi şekilde kullanan vatandaşlar, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında sektöre adeta can verdi, konut satışları önemli bir artış yaşadı. Bu zaman diliminde fiyatlarda da önemli değişimler yaşanırken, Ağustos ayında ev fiyatları yüzde 26 oranında arttı.

Eylül Ayında Gerileme

Yaz aylarının oldukça verimli geçtiği gayrimenkul alım satımının ardından bankaların Eylül ayında faiz oranlarındaki yükseliş tutumu nedeniyle, Eylül ayında satışlar 2019 yılına göre yüzde 6,92 oranında geriledi. 2019 yılının aynı dönemine göre sıfır konut satışları 23,3 düşerken, ikinci el konutlar yüzde 64 arttı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.