Konut Fiyatları Yeniden Yükselişe Geçecek!

Son dönemlerde sektörde yaşanan arz – talep dengesinin bozulmasından ötürü konut fiyatları ve kiralarda kısmen de olsa düşüş görüldü. Sektör temsilcileri tarafından konuya istinaden yapılan açıklamada, söz konusu bu düşüşün devam etmeyeceği, bu yıl içerisinde konut fiyatlarının yeniden yukarı yönlü eğilim göstereceği ifade edildi.

Dün, Türk inşaat ve gayrimenkul sektöründe mühim sayılan organizasyonlardan biri olan 6. İnşaat ve Konut Konferansı İstanbul’da bir otelde gerçekleştirildi. Bosch Ev Aletleri Platin tarafından sponsorluğu üstlenilen bu organizasyonda 300’den fazla katılımcı ağırlanırken, söz konusu konferansta 2018 yılı için orta ve uzun vadede çözüm üretmeye yönelik perspektif çizen katılımcılar konuşma gerçekleştirdi.

Öte yandan Bosch 6. İnşaat ve Konut Konferansı kapsamında Fortune Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Toros tarafından moderatörlüğü üstlenilen  “Sektörün Geleceğine Dair Önemli Analizler” başlıklı bir panel gerçekleştirilirken, söz konusu bu panele By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Oktay Osman Balta, Seha Yapı Genel Müdürü İskender Uslu, Yiğit İDK Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit ve Gayrimenkul için Strateji Platformu Başkanı Hakan Gümüş söz hakkına sahip oldu.

Konut Fiyatlarındaki Bu Düşüş Çok Sürmeyecek

Konferans başlamadan bir takım değerlendirmelerde bulunan By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, konut sektöründe yaşanan bu fiyat düşüşünün devam etmeyeceğini ifade ederek, maliyetlerin ve demir – beton fiyatları devamlı olarak artış göstermesi ve sektörde yaşanan daralma nedeni ile bunun mümkün olmayacağını dile getirdi. Son dönemlerde sektör olarak talihsiz süreçlerden geçildiğini dile getiren Öz, İstanbul’da Esenyurt, Bayrampaşa gibi pek çok ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının bir hayli hızlı bir şekilde gerçekleştiğini, bu nedenle de arz – talep dengesinin bozulma yaşadığını ve fiyatların düşüş gösterdiğini anlattı. Dolayısıyla bu yıl içerisinde yüksek ihtimalle konut fiyatlarının yeniden yükselişe geçeceğini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.