Konut Borcunu Kira Geliri İle Ödeyen Ev Sahiplerine Müjdeli Haber!

Türkiye çapında bankalardan konut kredisi sağlayan kişilerin sayısı neredeyse 2 milyonu aşmış durumda. Konu satın alabilmek için bankalara borçlanmayı göze alanlar söz konusu olan borçlarını geri ödeyebilmek için çözümü, satın almış oldukları konutu kira vererek buluyor.

Türkiye çapında bankalardan konut kredisi sağlayan kişilerin sayısı neredeyse 2 milyonu aşmış durumda. Konu satın alabilmek için bankalara borçlanmayı göze alanlar söz konusu olan borçlarını geri ödeyebilmek için çözümü, satın almış oldukları konutu kira vererek buluyor.

Fakat bazen ev sahipleri, kira gelirinde bir duraksama yaşaması gibi bazı durumlarda, konutlarının ipotek edilmesi ve haciz yolu ile satılması gibi bir takım durumlarla karşılaşabiliyor. İşte bu gibi durumların önüne geçilmek üzere yapılan bir takım düzenlemeler ile kira gelirleri sigortalanırken, bu pozitif durumun bankacılık sektöründe de aynı şekilde pozitif etki yaratacağı tahmin ediliyor.

2016’da 500 bin Konut Kredisi Başvurusu!

Geçen yıl 500 bin kişinin daha konut kredisi almak üzere bankalara başvurmasının ardından, Türkiye genelinde kredi kullanan vatandaşların sayısı 2 milyonu aştı. Kredi borcu altına giren konu sahiplerinin birçoğu kredilerini geri ödeyebilmek için satın aldıkları konutu kiraya vermek zorunda kaldı. Fakat bazen konut sahipleri kiracılarının kira borcunu ödememesi halinde ipotek ya da haciz gibi durumlar ile beraber bankalarla karşı karşıya kalabiliyor.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre, bu durumların önüne geçebilmek adına bir takım düzenlemeler yapıldı. Söz konusu olan bu düzenlemeler ile, konut sahiplerinin kira gelirini garanti eden Ray Sigorta’nın Trink Kira Sigortası uygulaması ile mağduriyet önlenirken, güvenle borç altına girenlerin ve düzenli borç ödeyenlerin sayısında yaşanacak olan artışın, bankacılık sektörünü de pozitif yönde etkileyeceği tahmin ediliyor.

Yeni hayata geçirilmiş olan bu Trink Kira Sigortası uygulamasını Kuzey Sigorta üstlendi. Kuzey Sigorta’nın Genel Müdürü olan Derya Gülgeç konu üzerine yapmış olduğu açıklamasında, dar gelirli aileler tarafından satın alınmış olan mülklerin kira gelirine güvenilerek konut satın almış olmaları, kiracı tarafından ödeme yapılmaması sebebiyle kredi taksitlerinin düzenli olarak ödenmemesi, öncelikle kredinin yakın takibe alınmasına, ardından da ipotek ya da haciz yolu ile satılmasına neden olduğunu anlattı. Bu nedenle gerçekleştirilmiş olan bu düzenleme ile kiraların sigortalanması, bu gibi durumlara engel olacağını, kiracının ödeme yapmaması halinde söz konusu olan bu sigorta devreye girerek, kredi taksitinin ödenmesini sağlayacağını da açıkladı. Ayrıca açıklamalarında, kirasının garanti edildiğini bilen vatandaşın bundan sonra güvenle kredi kullanacağını da belirterek, öte yandan bu durumun inşaat, finans ve bankacılık sektörünü olumlu yönde etkileyebileceğini de dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.