Kira Yardımı ve Hibe Katkısı Detayları Belli Oldu

Kira Yardımı ve Hibe Katkısı Detayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip covid-19 salgını süresi boyunca esnaf ve sanatkarlar ile ilgili olarak bazı açıklamalar yapmış, esnaflara kira yardımı müjdesi vermişti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından birçok esnaf ve sanatkar, kira yardımı ve hibe desteği ile ilgili detayları merak etmeye başlamıştı. Kira yardımı ve hibe desteği katkılarından hangi kesimin yararlanacağı belli olurken, karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan detaylara göre Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen sektörler dahilinde faaliyet gösteren iş yerleri destekten yararlanma şansı elde edecek. Böylelikle pandemi süresi boyunca zor günlerden geçen esnaf önemli bir sorunun üstesinden gelmiş olacak.

Esnaf ve Sanatkar Siciline Kayıtlı Olma Şartı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf ve sanatkarlara dair yaptığı açıklamalar çerçevesinde pandemi süresinde verilecek kira yardımı ile ilgili detaylar da ortaya çıkıyor. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren süreç ile ilgili olarak, esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olan ve vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar bu desteklerden faydalanabilecek. Aynı zamanda ticari kazançları basit usulde tespit edilenler de bu yenilikten faydalanacak.

Kira Yardımı Ne Kadar Olacak?

Esnaf ve sanatkarlara yönelik destekler kapsamında kira yardımlarının miktarları da merak ediliyor. Erdoğan, yapmış olduğu açıklamada büyükşehirlerdeki esnaflara 750 TL, diğer illerdeki esnaflara ise aylık 500 TL kira yardımı ödeneceğini açıklamıştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.