Kira Sözleşmesi Bitiş Dönemi İçin 5 Kıymetli Öneri

Kira sözleşmenizin bitiş süresi yaklaştı mı? Aklınızda kira sözleşmesini yenilemek hakkında soru işaretleri mi var? Gelin, bu soruları birlikte cevaplayalım.

Kurumsal firmalarda ofis kiralama süreleri 5 yıl olduğundan dolayı genellikle kira sözleşmesi imzalandıktan sonra dosyalara kaldırılıyor. Üstelik bazen bazı firmalarda ofis kiralama işlemlerini yöneten ekipler işten çıkmış bile olabiliyor. Bu gibi durumlar da vaktinde gerekli işlemlerin yapılmaması sözleşmenin otomatik olarak uzatılması, fesih hakkının kaybı ve yeni kira döneminde fazladan zam uygulanması gibi problemlere neden olabiliyor.

Bir ofis için sözleşme süresi bittiğinde ya yeni bir ofise taşınmak ya da içerisinde bulunulan ofisin kira sözleşmesini yenilemek gerekir. İşte bu durumlarda işini kolaylaştırabilecek 5 kıymetli öneri…

  1. Süreler

Bir ofis kiralandığı zaman sözleşme süresi, fesih bildirim ve uzatma bildirim gibi sürelerin önemli süreleri yakından tabi etmek gerekiyor. Yeni bir kiralama ya da kira uzatma işlemi için en doğru zaman sözleşme bitim tarihinden en az 8 – 9 ay öncesinde gerekli tedbiri almaktır.

  1. Diğer Sözleşme Koşulları

Sözleşme süresi bittiğinde, uzaması halinde yeni dönem şartlarının ne zaman nasıl belirleneceği ya da tahliye işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği gibi koşullar taşınma planlaması yaparken size yardımcı olacaktır.

  1. Danışman

Kiralama işlemini başında ya da yenileme işleminde gerekli olan en önemli şeylerden biri ideal bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmaktır. Bu kişiler yeni bina ve teknolojileri size gösterecek ve taşınma yada kira sözleşmesini yenileme kararı vermenize yardımcı olacaktır.

  1. B Planı

Tüm alternatifleri değerlendirirken bir ofise karar vermeden önce B Planı yapmaya özen göstermelisiniz. Eğer ki yalnızca bir ofisi kiralamaya karar verirseniz, başka bir firmanın sizin tercih ettiğiniz ofisi kiralaması halinde açıkta kalabilir ve güç bir duruma düşebilirsiniz. Bu ve bunun gibi problemlerle karşılaşmamak adına mutlaka B Planı yapmalısınız.

  1. Önce Teklif Alın

Ne iş yaparsanız yapın liste fiyatları üzerinden strateji yürütmeyin. Öncelikle teklif almaya bakın. Liste fiyatları genellikle istenilen bölgenin boyutu, katı ya da kiracının kim olacağı gibi etkenlere göre indirimli olarak gerçekleşebilir. Böylece kira rakamlarını önceden bilip ona göre karar verebilirsiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.