KİPTAŞ’tan Fatih Süleymaniye’ye Lüks Konut Projesi!

KİPTAŞ ile Fatih Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen Süleymaniye Projesi’nde çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.  Proje kapsamında yıkım çalışmaları yürütülürken, yen konutların inşaatına yıl içerisinde başlanması hedefleniyor.

KİPTAŞ ile beraber Fatih Belediyesi, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde yer verilmiş olan İstanbul’un en önemli tarihi semti Süleymaniye’de dönüşüm için çalışmalar yürütüyor. Kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları yürütülen bölgede, yeni konutların inşaatına 2018 yılı içerisinde başlanması hedefleniyor. 2006 yılında kentsel dönüşüm yenileme alanı kapsamına sokulan ve 2010 yılında da yıkım sürecine başlanılan bölgede, yıkım çalışmaları halen daha sürdürülüyor. Bu doğrultuda yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından Süleymaniye’de bin 528 adet lüks konut hayata geçirilecek.

Yüzde 90 Konut, Yüzde 10 İş Yeri

Bazı basın mensupları tarafından konu ile alakalı olarak yapılan haberlere göre, bu kapsamda Süleymaniye’de 200 adet iş hanı ve 100 adet konutun yıkım işlemi gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 3 yılda bitirilmesi hedeflenen projenin yüzde 90’ı konut, yüzde 10’u ise iş yeri olarak inşa edilecek. Haliç kıyısında yer alan Ragıp Gümüşpala Caddesi’nin bir kısmı yeraltına taşınırken, yeryüzünde alana bölümüne ise yeşil bir alan inşa edilecek. Deniz kenarında kalacak olan alanın yeraltına ise otopark inşa edilecek.

3 Kat Sınırı Projenin Maliyetini Artırdı

KİPTAŞ Başkanı İsmet Yıldırım proje ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, Koruma Kurulu’nun koymuş olduğu 3 kat sınırı olduğunu ve bunun da projeyi olukça maliyetli bir hale getirdiğini ifade etti. Yeni hayata geçirilecek olan binaların eski eserlere uygun bir şekilde inşa edileceğinin de altını çizen İsmet Yıldırım, yeni binaların kurul tarafından onaylanacağını ve tek tip evlerin de yapılmayacağını dile getirdi.

Öte yandan açıklamalarında ada şeklinde iç bahçeli olarak hayata geçirilecek konutların arasında mahalle kültürüne sahip iş yerleri inşa edileceğini de dile getiren İsmet Yıldırım, söz konusu projede 1 oda 1 salonda daire tipinden 5 oda 1 salon daire tipine kadar farklı alternatifler de sunulacağını da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.