Kentsel Dönüşüm Kapsamında O İl İçin Kamulaştırma Kararı Var!

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan “2’inci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi” sebebiyle, proje bölgesinde bazı alanlar için kamulaştırma kararı alındı.

Bingöl Belediye tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamaya göre, Kültür Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi sebebiyle 54 adet tapulu arazinin kamulaştırma işlemleri gerçekleştiriliyor. Sözleşme imzalayan söz konusu bu arazilerin sahipleri hakkında hazırlanan dosyalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletilirken, Bakanlıkta yapılacak olan gerekli işlemlerin akabinde ödenek ayarlanacak ve acele kamulaştırma gerçekleştirilerek arazi sahiplerine ödemeleri yapılacak.

3 Aylık Kira Desteği Yapıldı

Öte yandan yapılan bu açıklamada, söz konusu olan kentsel dönüşüm projesi dahilinde tapu sahipleri ile devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından hak sahiplerini kira desteğinin yapılacağı ifade edildi. Çere ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dosta işlemleri halledilmiş olan 387 adet hak sahibi için 3 aylık kira desteğinin yapılmış olduğu da belirtilen bu açıklamada, Bakanlık tarafından ödenekler çıkarıldıkça, desteklerin devam edeceği dile getirildi.

Şuanda ihale aşamasında olan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kez İlkbahar’da temel atılacağı ifade edilen açıklamada, ihale sürecinin atlatılmasının ardından inşaat çalışmalarına başlanılacağı, süreçlerde olası bir aksilik ile karşılaşılmaması durumunda İlkbahar’da proje alanında temel atma işlemini gerçekleştirilip inşaat sürecinin başlatılmış olacağı da duyuruldu.

Depremin İzleri Silinecek

Tüm bunların yanı sıra, kentsel dönüşüm projesini hayata geçirilmesi ile beraber Kültür Mahallesi sakinleri için yeni bir yaşam alanı sunulmuş olacağı ifade edilen açıklamada, söz konusu mahallede şuan ki haliyle sosyo – kültürel olanakların nerdeyse hiç olmadığı, proje dahilinde bin 108 adet konutun, 120 adet rezidansın, 7 adedi açık, 18 adedi kapalı olmak üzere toplamda 25 adet otoparkın Kültür Mahallesi sakinlerine kazandırılmış olacağı dile getirildi. Bunun ile beraber ticari ve sosyal alanların, 800 kapasiteli ilkokulun, 500 kişi kapasiteli caminin, kültür merkezinin, sportif, sanat ve yeşil alanların da inşa edilerek, bir taraftan şehrin imajının yenileneceği, diğer taraftan da yaşanan depremin izlerinin silinmiş olacağı belirtildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.