Kanun Tasarısı Resmen Yürürlükte! Devlet Katkısı Artık Yüzde 25!

Daha önce hiç konut sahibi olmayan vatandaşları desteklemek ve konut hesabı sisteminin daha aktif bir şekilde işlemesini sağlamak adına konut satın alınacağı zaman yüzde 20 olarak sağlanan devlet katkısı resmen yüzde 25’e çıkarıldı.

Vatandaşlar tarafından torba yasa adı ile bilinen 7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete’nin tekrar sayısında yerini alarak resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Konu ile alakalı olarak bazı bazın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, söz konusu olan kanun dahilinde eski bakanlar ve milletvekilleri için görevde bulunduğu dönemde tahsis edilen pasaportlar, görev bitiminin ardından da geçerliliğini sürdürecek.

Çeyiz ve Konut Hesabında Devlet Katkısı Artırıldı

Çeyiz hesabında devlet tarafından sağlanan katkı yüzde 20 iken yüzde 25’e minimum katkı miktarı ise 5 bin TL ilen 7 bin 500 TL’ye yükseltildi. Herhangi bir konuta sahip olamayanlar ilk konut satın alımında yalnızca bir sefer mahsus olmak üzere devlet tarafından desteklenecek. Konut hesabı sisteminin daha aktif bir şekilde kullanılabilmesi adına konut satın alımında verilen destek yüzde 25’i bulurken, en fazla verilecek olan destek ise 20 bin TL’yi aşmayacak. Bahsi geçen bu rakamı 3’e katlamak da Bakanlar Kurulu’nun yetkisinde olacak.

Madenci Yakınına Kamuda İstihdam Sağlanacak

Öte yandan yine bu kanun sayesinde, 10 Haziran 2003 ve 13 Mayıs 2014 tarihleri arasında kömür ve linyit madenlerinde meydana gelen kaza neticesinde vefat eden sigortalı madencilerin yakınına (eş ya da çocuklardan birine, veyahut bunlar da yoksa kardeşlerinden birine), kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesine imkan sağlanacak.

Tüm bunların yanı sıra Resmi Gazete’nin tekrar sayısında Bakanlar Kurulu’nun kararı da yer aldı. Buna göre söz konusu kanun yürürlüğe girmeden önce uygulamada olan Özel Tüketim Vergisi miktarı da aynı şekilde uygulanmaya devam edecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.