İşte TOKİ’nin Nisan’a Özel Fırsatları!

Türkiye’nin her bir köşesinde dar gelirli ailelere sunulan TOKİ Konutları için başvurular itibari ile son buluyor.  20 sene vade ve 185 TL taksit imkanı sunulan söz konusu bu konutlar, dar gelirli aileler için büyük bir avantaj sağlıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından üretilen bu konutlar için Türkiye’nin her noktasından yoğun talep toplanıyor. Konu ile alakalı olarak bazı yayın kuruluşlarında yapılan haberlere göre, bahsi geçen bu yoğun talebi karşılayabilmek adına çalışmalarını daha da hızlandıran TOKİ, ağırlıklı olarak dar gelirli aileler için konut üretimi gerçekleştirmeye başladı. Pek çok şehirde inşa ettiği ve edeceği konutları satışa sunun TOKİ, az miktarda taksit ve peşinat ödemesi ile dar gelirli aileleri ev sahibi olma hayaline kavuşturuyor. Emekli ve alt gelir grubu da içinde olmak üzere her gelir grubuna hitap eden bu konutlarda en az peşinat sınırı 10 bin TL olarak uygulanıyor.

Başvurular Ziraat ve Halkbank’a Yapılacak

Satışa çıkarılan konutlara başvuruda bulunmak için, projenin yer aldığı il ve ilçedeki Halkbank ya da Ziraat Bankası’na müracaat etmek gerekiyor. Kayıt işlemleri söz konusu bu bankalarda gerçekleştirilirken, TOKİ tarafından bunun bilgisine ilanlarda yer veriliyor. Bunun ile beraber TOKİ’nin il ve ilçedeki şubelerine de müracaat edilebiliyor. Başvuru yapılan konut için vatandaşlardan bir yıl ikamet şartı aranıyor. Ayrıca dar gelirli ailelerde 3 bin 200 TL aylık kazanç limitin de bakılıyor.

Ödeme Seçenekleri Ailelerin Maddiyatına Göre Değişiyor

Örneğin; Adana Yüreğir’de, 2+1 şeklinde bir konut satın almak isteyen vatandaşın ödemesi gereken toplam tutar 121 bin 656 TL olurken, peşinatı ise 14 bin 598 TL olarak belirleniyor. Ödemiş olduğu peşinatın ardından kalan para ise 180 aya kadar bölünürken, bu durumda dar gelirli bir vatandaşın ödemesi gereken aylık tutar ise 594 TL oluyor. Peşinatın 14 bin değil de, 20 bin TL ödenmesi durumunda ise aylık taksit tutarı 264 TL’ye kadar düşebiliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.