İşte Kampanya Dahilinde Faiz Oranlarını Aşağı Çeken Bankalar!

Başlatılan kampanya dahilinde konut kredisi faiz oranlarının yüzde 0,98’e düşürülmesi, konut sektöründe hareketliliğe neden oldu. Faizlerin aşağıya çekildiğini öğrenen ve ev sahibi olmak isteyen tüketiciler, satış ofislerinin yolunu tuttu.

Konut piyasası yüksek faizlerden ötürü zor zamanlar geçiriyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devamlı olarak bankalara yönelik konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi çağrısına rağmen hiçbir banka tarafından indirime gidilmemişti. Ancak Başbakan Binali Yıldırım, bu hafta başında gerçekleştirilen programda konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak tüketicilere indirim müjdesi vermişti. Ardından Ziraat Bankası önceki gün açıklama yaparak konut kredisi faiz oranlarını düşürdüğünü duyurdu.

İlerleyen Günlerde Özel Bankalar da Kampanyaya Katılacak

Başlatılan kampanya kapsamında Ziraat Bankası, Halkbank, Şekerbank ve Vakıfbank tarafından konut kredisi faiz oranları yüzde 0,98’e çekildi. Söz konusu bu bankalar arasına dün itibari ile Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları da dahil oldu. Kamu bankaları faiz oranlarını aşağıya çekerken, özel bankalardan henüz bir hamle gelmedi. Önümüzdeki günlerde özel bankaların da kampanyaya dahil olması bekleniyor.

Söz konusu bu kampanya sayesinde 500 bin TL değerinde konut satın alacak olan tüketici, 111 bin TL karı olacak. Konut kredisi kullanan tüketici, aylık olarak gerçekleştirmiş olduğu ödemelerde 8 bin 30 TL yerine 7 bin 105 TL ödeyecek. Toplam geri ödenecek olan konut kredisi ise 963 bin 600 TL ödemesi gerekirken, 852 bin 600 TL ödeme yapması gerekecek.

Banka yetkilileri tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalarda, konut sektörünün Türkiye ekonomisine sağlamış olduğu katma değer ve vatandaşların ev sahibi olma isteği göz önünde bulundurularak, tüketicinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek özel bir çözüm sunmuş oldukları ifade edildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.