İstanbul’un İhtiyacı Konut Değil, Uluslararası Kongre Merkezi!

3. Havalimanı inşaatı hız kesmeden devam ederken İstanbul'un gündemine de Atatürk Havalimanı'na ne olacağı oturdu. Konu hakkında Ulaştırma Bakanı 'Kesinlikle konut inşa edilmeyecek' açıklamasında bulundu.

3. Havalimanı inşaatı hız kesmeden devam ederken İstanbul’un gündemine de Atatürk Havalimanı’na ne olacağı oturdu. Konu hakkında Ulaştırma Bakanı ‘Kesinlikle konut inşa edilmeyecek’ açıklamasında bulundu.

3. Havalimanı inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Temmuz ayı içerisinde baş gösteren sel ve yağışlar sebebiyle inşaatta yavaşlama olsa da, hem terminal binası, hem gözcü kuleler, hem de pistler için olan inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbulluların asıl merak ettiği konu ise yeni havalimanının faaliyete girmesi ile Atatürk Havalimanı’na ne olacağıydı.

Bu merakları geçen hafta içerisinde katıldığı bir televizyon programında yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Atatürk Havalimanı’nın küçük uçakların iniş kalkışı için kullanıma devam edebileceğinin, mevcut terminal binaların da yıkılarak konut ya da alışveriş merkezine dönüştürülmeyeceğini, fuar alanı olarak kullanımının şu an için öncelikli fikirler arasında yer aldığını ifade etmişti.

Fuar Alanı Önemli Fikirlerden Bir Tanesi

Bakan Arslan’ın açıklaması sonrasında, fuar alanı fikri ile alakalı yorumlarını ve değerlendirmelerini ileten bir diğer isim ise Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı oldu. Özelmacıklı, yaptığı değerlendirmede 2009 yılında çıkartılan Çevre Düzeni Planı sonrasında Basın Ekspress hattı üzerinde MİA imarı verilen birçok alanda proje ve otel inşa edildiğini ifade ederken, Atatürk Havalimanı’nın boşa çıkması ile bu alanda turistleri çekme potansiyeline sahip mega projelere ev sahipliği yapılması gerektiğini ifade etti.

Fuar alanı fikri için olumlu bir değerlendirmede bulunan Özelmacıklı, kongre turizmi ile birlikte Avrupa’da büyüyen kongre sektörününden önemli bir pay alınabileceğini, bu sayede yeni havalimanı için de verimlilik artışı olacağını ifade etti. Yıl boyunca yayılmış bir politika izleyerek fuarların ve kongrelerin düzenlenmesinin hem turizm sektörü için, hem de yan sektörler için oldukça olumlu etki yaratacağını ifade eden Özelmacıklı, Avrupa genelinde de düzenlenen kongrelerin her yıl ivmeli bir artış gösterdiğini ifade etti.

Özelmacıklı, İstanbul genelinde yer alan kongre salonlarının kapasite konusunda oldukça düşük kaldığını ifade ederken, 2016 yılında İstanbul’da 62 kongre düzenlediğini ve bu sayı ile dünya genelinde 39. sırada yer aldığını ifade etti. Türkiye’nin sahip olduğu ulaşılabilirlik, konaklama imkânları, tarihi ve kültürel değerler ile birlikte mega kapasiteli kongre alanlarının inşa edilmesi ile düzenlenen kongrelerin artma potansiyelinin olduğunu ifade etti.

İstanbul’un Otellerindeki Yatak Sayısı Yüzde 50 Artacak!

Konu ile alakalı yaptığı açıklamalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan elde edilen bilgileri de paylaşan Özelmacıklı, işletme belgesi almış 536 adet tesis bulunduğunu, bu tesislerdeki yatak kapasitesinin de 107 bin 267 adet olduğunu ifade ederken, yatırım belgesine sahip olan inşaası da devam eden 188 tesiste de 55 bin 469 yataklık kapasitenin ortaya çıkacağını ifade etti.

 

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.