İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Sürüyor! Hangi Hastaneler Dönüştürülüyor?

istanbulda-kentsel-donusum-suruyor-hangi-hastaneler-donusturuluyor

İstanbul’da devam eden kentsel dönüşüm sadece konutlarda değil, hastane ve okul gibi kamuya ait binalarda da bütün hızıyla devam ediyor.

Kentsel Dönüşüm Okul ve Hastaneleri de Kapsıyor

İstanbul’daki kentsel dönüşüm süreci konutlardaki kentsel dönüşümün yanı sıra ayrıca kamu hastanelerinde ve devlet okullarında da devam ediyor. Projelerde depreme dayanıklı olması odaklı kentsel dönüşüme önem veriliyor. Kamu binalarının aralarında bulunduğu kentsel dönüşüm projelerinde yüzlerce adet hastane ve okul yıkılıp yeniden yapılmak ya da güçlendirilmek suretiyle yenileniyor.

70 Sağlık Kuruluşu Binası Güçlendirildi

Kısa adı İSMEP olan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması adlı proje kapsamında şimdiye kadar İstanbul’un 39 ilçesinde toplam olarak 70 sağlık kuruluşu binasında güçlendirme çalışmaları yapıldı. Aralarında 10 adet hastanenin de bulunduğu sağlık ocağı, aile sağlık merkezi binaları yenilendi. Sağlık Bakanlığı bu proje kapsamında yeni hastanelerin ve yeni blokların inşa edilmesi için düğmeye bastı.

Bayrampaşa Yeni Devlet Hastanesi

Bayrampaşa’da bulunan eski cezaevi alanında yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2.300 adet konut, okul, devlet hastanesi, cami, kültür ve sanat merkezi, spor salonları, yer altı otoparkı, yürüyüş yolları ve bisiklet yolları ile dükkanlar yapılacak. Ayrıca proje dahilinde 200 yatak kapasiteli bir devlet hastanesi de inşa edilecek. Hastanenin yapımı ile ilgili proje çalışmaları sürüyor.

İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Blok

İstanbul’daki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yıkılarak yeniden inşa edilmesine karar verilmişti. Hastanenin yeni binası Sultangazi ilçesinde yapılıyor. Yeni hastane binasının en geç 2018 yılının haziran ayında tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanıyor. 600 yatak kapasiteli hastanede 29 adet ameliyathane bulunacak. Ayrıca Yeni Haseki Devlet Hastanesi adıyla hizmete girecek olan yeni blokta da 300 yatak kapasitesi olacak.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İstanbul Anadolu yakasında bulunan Haydarpaşa Numune Hastanesi ile Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni bir bina yapılacak. Yeni hastane binası 933 yatak kapasiteli olacak. Bu proje kapsamındaki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İstanbul’daki Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mevcut yatak kapasitesinin çoğaltılması amacıyla yeni bir blok inşa edilecek. Sağlık Bakanlığı bu blok inşaatı konulu bir ihale düzenleyecek. İnşa edilecek olan yeni blokta 200 yatak bulunacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.