İstanbul’da Ev Fiyatına Mezar Yeri Satılıyor!

istanbulda-ev-fiyatina-mezar-yeri-satiliyor

İstanbul’daki mezarlıklarda daha önceden satın alınmış olan yerler astronomik rakamlara satılmak isteniyor.

İstanbul’da bulunan mezarlıklarda daha önceden mezar yeri satın almış olan bazı kişiler, şimdi bu yerleri astronomik rakamlara satma istiyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda mezarların sadece aile üyelerine devredilebileceği söyleniyor.

Rakamlar 100 Bin Liraya Kadar Ulaşıyor

Nüfus yoğunluğuyla orantılı olarak İstanbul’daki mezarlıklarda doluluk oranı da en yüksek seviyelerde.  Birinci gruba dahil olan bir mezarlıkta yer bulmak için astronomik rakamlar konuşuluyor. Daha önceden mezarlıktan yer satın alan bazı kişiler, şu an bu yerleri 25 bin liradan başlayan rakamlara satışa çıkartıyor. İstanbul’da mezar fiyatları bazı yerlerde 100 bin liraya kadar ulaşabiliyor. Bu durumda ev fiyatına mezar yeri satıldığı gibi bir gerçek ortaya çıkıyor.

İstanbul’da 565 Adet Mezarlık Var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı yetkilileri bu konu hakkında daha önceki dönemlerde satın alınmış olan mezar yerlerinin sadece aile bireylerine ve yakın akrabalara devredilebileceğini söylüyorlar. Müslüman ve diğer inançlardan olanlara ait İstanbul’da toplam 565 mezarlık bulunuyor. Mezarlıkların hepsi İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın sorumluluk alanında yer alıyor. İBB’ye başvuru yapan yakınını kaybeden kişiler ikamet ettikleri bölgeye yakın yerlerde olan mezarlıklarda yer bulmakta zorlanıyor. İstanbul’daki Zincirlikuyu Mezarlığı, Aşiyan Mezarlığı, Ulus Mezarlığı, Çengelköy Mezarlığı gibi mezarlıklarda boş yer bulmak imkansız hale geldi.

Mezar Satışı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduk

Yasalara aykırı olmasına rağmen bahsi geçen mezarlıklardan yer satın almış olan kişiler internet yoluyla bu mezarları satışa çıkarıyorlar. İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı yetkilileri vatandaşları bu satışlardan uzak durmaları ile ilgili uyarıyorlar. Yetkililer mezar satışlarını konu alan ilanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, İBB Meclisi tarafından  2003 yılında alınan karara göre mezar yeri kullanım belgesinin sadece anne, baba, eş çocuklar, kardeş ve kardeş çocukları dışında olan kişilere devredilemeyeceğini belirtiyorlar.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.