İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki İlk Resmi Uçuşlar Buralara Yapılacak!

Türk Hava Yolları Bilal Ekşi, konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, 29 Ekim 2018 tarihinde ilk fazı açılacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ilk uçuşlarının iç hatlarda başkente, dış hatlarda ise yavru vatana yapılacağını duyurdu.

Türk Hava Yolları Genel Müdür Bilal Ekçi, açılışına az bir zaman kalan İstanbul 3. Havalimanı Projesi ile alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Bilal Ekşi, THY’nin Yeni Havalimanı’ndaki ilk uçuşunun yurt içinde Başkent Ankara’ya, yurt dışında ise yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılacağını dile getirdi.

THY 3 Bin Personel Alımı Gerçekleştirecek

Söz konusu açıklamalarını bazın mensuplarına karşı gerçekleştiren THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ayrıca, Turkish Ground Services şirketinin yeni havalimanında neredeyse bin 600 adet eleman alımı gerçekleştireceğini, THY olarak kendilerinin de 3 bin civarında istihdam sağlayacaklarını belirtti. Bu kapsamda özellikle de genç kitlelerin internet sitelerini ve iş ilanların takip ederek kendilerine uygun olan ilanlara başvuruda bulunmaları gerektiğini, havacılık sektörünün çıtasının gençler ile yükseltileceğini ifade etti.

THY 31 Ekim’de Yeni Havalimanı’na Geçecek

İstanbul 3. Havalimanı’nda ilk resmi uçuşun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Haziran’da gerçekleştirildiğini anımsatan Bilal Ekşi, projenin ilk fazının 29 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek olan resmi tören ile açılacağını, Türk Hava Yolları’nın da yeni havalimanına taşınma tarihinin 31 Ekim 2018 saat 02:00’dan itibaren başlayarak yaklaşık olarak 12 saat içerisinde tamamlanacağını aktardı. Bu 12 saatlik süreçte ve öncesinde 120 adet THY uçağının boş bir şekilde yeni havalimanına nakledileceğini, diğer uçakların ise yolculu ve yolcusuz olarak dış hatlardan yeni havalimanına indirileceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.