İstanbul 3. Havalimanı’nda İlk İniş Gerçekleştirildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk inişin gerçekleştirildiği İstanbul 3. Havalimanı’nda bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu bu açıklamalarında Erdoğan, dünyanın merakla beklediği projenin 29 Ekim 2018 tarihinde hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Havalimanına İlk İnişini Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın içinde bulunduğu “TC-ANK” isimli uçak, dünya üzerinde sıfırdan inşa edilen ve en büyük havalimanı olma niteliğine sahip olan İstanbul Yeni Havalimanı için ilk iniş gerçekleştirildi.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçaktan inmesinin akabinde havalimanı personelleri, pilotlar, hostlar ve hostesler ile birer birer selamlaşarak, onlara tatlı ikramında bulundu.

Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilen bu havalimanına ilk iniş törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak gibi isimler iştirak etti.

29 Ekim’de Bu Muhteşem Havalimanı Hizmet Vermeye Başlayacak

Tören esnasında proje ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim 2018 tarihinde muhteşem bir havalimanı açılışının gerçekleştirileceğini dile getirdi. Öte yandan günün aynı zamanda projenin son durumunu yerinde incelemek adına önemli olduğunu ve bu doğrultuda Gaziantep’ten 3. Havalimanı’na iniş yapıldığını dile getiren Erdoğan, söz konusu bu iniş sayesinde, bu muhteşem pisti ve terminal binasını görme imkanına eriştiklerini belirtti.

Projenin çoğunun gidip azının kaldığını da söyleyen Erdoğan, projede çalışan mühendisinden işçisine kadar herkesi kutladığını ve 29 Ekim tarihinde bu havalimanının, dünya üzerindeki en önemli havalimanları listesinde ilk 3’e gireceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.