İstanbul 3. Havalimanı Tamamlanmak Üzere!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, dünyanın merakla beklediği projelerden biri olan İstanbul 3. Havalimanı’nın 29 Ekim 2018 tarihinde hem dünyanın, hem de Türkiye’nin havacılık hizmetine sunulacağını dile getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, katılmış olduğu bir programda konuya ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Ahmet Arslan, İstanbul 3’üncü Havalimanı Projesi’nde bugünden itibaren yüzde 89’luk bölümünün tamamlanmış olduğuna vurgu yaparak, söz konusu projenin 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete sunulacağına dair söylemlerin yalnızca söylem olarak kalmayacağını dile getirdi.

Gerekli Mercilere Açılış Tarihi Bildirildi

Söz konusu açıklamalarında İstanbul Yeni Havalimanı ile alakalı hem IATA’ya, hem de ICAO’ya 29 Ekim 2018 tarihinde açılacağına dair bilgi verdiklerini ifade eden Bakan Ahmet Arslan, Sivil Havacılık ve Hava Taşımacılığına yönelik otoritelerin tümünün kendi sistemlerine düşmüş olduğunu belirtti. Aynı zamanda buna yönelik hazırlıkların da eş zamanlı olarak yürütüldüğü değerlendirmesini de açıklamalarına ekledi.

Uçaklar ile Test Çalışmaları 1 Ay Boyunca Sürecek

Öte yandan projenin inşaat çalışmaları esnasına pistlerin test aşamasının da başarılı bir şekilde atlatıldığını dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şuanda da seyrüsefer ve elektronik cihazlara yönelik test çalışmalarının gerçekleştirildiğini, 15 Mayıs Salı günü itibari ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bünyesinde faaliyet gösteren uçaklar ile test çalışmalarının başlamış olduğunu belirtti.

Bahsi geçen testlerin yaklaşık olarak 15 Haziran tarihine kadar devam edeceğini de ifade eden Bakan Arslan, havacılık alanında herhangi bir hatanın kabulü olmayacağına da vurgu yaptı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.