İstanbul 3. Havalimanı İçin Özel Önlemler Alındı!

İstanbul 3. Havalimanı Projesinin ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan açılışın ardından hizmet vermeye başlayacak. Dünyanın meraklı gözlerle takip ettiği bu dev projede toplamda 143 adet yolcu köprüsünün ilki ile sonuncusu arasındaki mesafe, Şişli ile Taksim arasına tekabül eden 1.8 kilometrelik yürüme mesafesi kadar olacak.

İstanbul 3. Havalimanı Projesi’nin açılışı için geri sayım başladı. Konu ile alakalı olarak bazı açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 29 Ekim 201 tarihinde resmi bir tören ile açılışı gerçekleştirilecek olan söz konusu proje ile alakalı ilginç bilgiler verdi.

Bilgi Teknolojileri En üst Seviyede Olacak

Bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre, Bakan Arslan söz konusu bu açıklamalarında, projede oldukça büyük bir terminal binasının mevcut olduğunu, binada 7 adet bağımsız girişe yer verileceğini dile getirdi. Eş zamanlı olarak toplamda 114 uçağın yanaşabileceği kapasitede inşa edilen bu devasa büyüklükteki projede ayrıca 143 adet köprü olacağını dile getiren Arslan, bilgi teknolojilerinin ise en üst düzeyde tutulacağını dile getirdi.

Bu sayede hiçbir aksaklık ya da probleme mahal vermeden yolcuların havalimanında gideceği uçağa kısa sürede ulaştıracaklarını bu mesele için titizlikle çalışıldığını dile getiren Bakan Arslan, bu durumun kendi memnuniyetleri adına bir çeşit gösterge olduğunu ifade etti.

Kaynak Yönetim Sistemi Devreye Sokuldu

Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre ise, devasa büyüklükte bir terminal binasına sahip olan 3. Havalimanı’nda birinci ve sonuncu yolcu köprüsü arasındaki mesafe, Şişli ile Taksim arasındaki 1.8 kilometrelik yürüme mesafesi kadar olacak. Dolayısıyla olası bir uçak kapı değişikliklerinde yolcuların mağduriyetinin önüne geçebilmek adına özel önlemler alındı. Bu durum ile alakalı olarak Kaynak Yönetim Sistemi devreye sokuldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.