İnşaat Ruhsatlarında Önemli Düzenlemeyi İçeren Paket TBMM’de Kabul Edildi!

insaat-ruhsatlarinda-onemli-duzenlemeyi-iceren-paket-tbmmde-kabul-edildi

İnşaatlarda izin alma sürecinde imza sayısının azaltılarak sürecin kolaylaşmasını sağlayan paket TBMM’de kabul edildi.

Şirket Kuruluşları ile İlgili Yasa Onaylandı

Yatırım ortamının daha iyi hale getirilmesini amaçlayan ve şirketlerde kuruluş işlemlerini aza indiren yasa tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanarak kabul edildi. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’yi Dünya Bankası İş Yapma Endeksi’nde üst sıralara taşıyacak önemli bir paket olarak nitelendirilen yasa tasarısı ile ilgili yaptığı açıklamada hedeflerinin ülkemizi Dünya Bankası tarafından hazırlanan İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye’nin yükselmesini sağlayarak ilk 20 sıraya çıkartmak olduğunu söyledi. Türkiye şu anda bahsi geçen endekste 60. sırada yer alıyor. Endekste toplam olarak 1990 ülke bulunuyor.

Yabancı Yatırımcıların İşi Kolaylaşacak

TBMM’de kabul görerek yasalaşan tasarı ile Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların tabi oldukları sürede, maliyetlerde ve prosedürlerde karşı karşıya kaldıkları bürokratik ve idari süreçlerde iyileştirmelerin yapılacak olmasını ön görüyor. Bu iyileştirmeler inşaat sektörünü de yakından ilgilendiriyor. İnşaat sektöründeki projelerin başlangıcındaki işlem süreçlerinde alınması gereken izinlerin ve imza sayısının azaltılması planlanıyor.

KOBİ’lerin Finansmana Daha Kolay Erişmesi Sağlanacak

Ayrıca KOBİ olarak bilinen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin kendilerine sağlanacak olan finansmana daha kolay bir şekilde ulaşmalarının da yolunu açan yeni yasaya göre KOBİ’lere ait olan her çeşit taşınır malın rehin işlemleri ile ilgili yeni bir düzenleme geliyor. Dünya Bankası tarafından önemsenen ve dikkate alınan yeni şirket kuruluşlarında yapılan işlemlerin sayısı bu yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte tek işlemek iniyor.

Tüm İşlemler Elektronik Ortamda Yapılabilecek

İnşaatlardaki işlem süreçleri sırasında gerekli olan imzaların sayısının aza indirilmesinin de planlandığı yeni yasaya göre inşaat ruhsatı almak isteyenler için çeşitli kolaylıklar hayata geçiriliyor. İnşaat ruhsatlarındaki imza gereklilikleri azalıyor. Yeni yasa ile ayrıca bu süreçlerde pek çok izin için başvuru yapmak ve takip ile ilgili süreçlerin tamamı elektronik ortama aktarılıyor. Sürecin gerektirdiği tüm işlemler elektronik ortamdan yapılabiliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.