İnşaat Masraflarında KDV İadesi Yolda!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısına katılarak konuşma yaptı. ( Hakan Göktepe - Anadolu Ajansı )

Dün gerçekleştirilen Proje Bazlı Teşvik Sistemi tanıtımı ve Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni’nde bir takım açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, binalarda yapılan inşaat masrafları için KDV iadesinin getirilmiş olduğunu belirtti.

Pakette Pek Çok Yenilik Var

Program esnasında yapmış olduğu açıklamalarında ileri teknoloji hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen en cesur atılımın Proje Bazlı Teşvik Sistemi olduğuna vurgu yapan Başbakan Binali Yıldırım, özellikle bölgesel kalkınmayı oluşturabilmek ve bölgelerarası kalkınma açığını minimum seviyeye indirgemek olan hedef olmak üzere söz konusu bu düzenlemede pek çok yeniliğe yer verildiğini dile getirdi. Bahsi geçen bu paket sayesinde 135 milyar lira yatırım büyüklüğünde ve 34 bin direk olarak, 135 bin dolaylı yollardan istihdam sağlanacağını, böylelikle ihracata da 6 milyar lirayı aşan bir ek katkı sağlanmış olacağını açıklamalarına ekledi.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin, Avrupa ve dünyanın ekonomik büyümesini uzun zamandır muhafaza etmeyi başaran sayılı ülkelerden biri olduğuna vurgu yaptı.

Bina İnşaatındaki Masrafların KDV İadesi Getirildi

Açıklamalarında, bina inşaatlarında yapılan masraflar adına Katma Değerler Vergisi (KDV) iadesinin getirildiğini dile getiren Yıldırım, Proje Bazlı Teşvik Sistemi hakkında da bazı bilgilere yer verdi. Bu aşama ileri teknoloji hedefi ile gerçekleştirilen en cesur hamlenin proje bazlı teşvik sistemi olduğunu, bölgesel kalkınmayı oluşturabilmek ve bölgelerarası kalkınmayı minimum düzeye indirgemek hedefi öncelikli olmak üzere söz konusu pakette pek çok yeniliğe yer verildiğini anlattı. İhracata sağlanacak olan 6 milyarın üzerindeki katkının yanı sıra, en önemli konulardan birinin cari açık olduğunu ve bunun da 19 milyar dolar kadar gerilemesini sağlayacak bir proje paketinin söz konusu olduğunu açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.