İmar Barışı’nda En Çok Başvuru İstanbul’dan Alındı!

Türkiye genelinde yaklaşık olarak 13 milyon civarındaki konutu yakından alakadar eden İmar Barışı’nda, bugüne dek gerçekleştirilen başvuru sayısı 2 milyon 100 bine ulaştı. İmar barışı kapsamında gerçekleştirilen bu başvurular ile beraber devletin kaşarına bugüne dek 417 milyon girdi.

Ülke genelindeki yaklaşık 13 milyon konutun imar ve iskan problemini çözüme kavuşturmayı amaçlayan ve kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi başvuruları hız kesmeden toplanmaya devam ediyor.

Bir Ayda 417 Milyon Lira Gelir Sağlandı

Konu ile alakalı bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, 2018 yılının sonu itibari ile sonlandırılacak olan başvuru sürecinde, vatandaşlar en kısa zamanda Yapı Kayıt Belgesi alabilmek adına gerekli ödemeleri yapmaya başladı. 8 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlayan başvuru sürecinde bugüne dek yaklaşık olarak 2 milyon 100 bin civarında başvuru alınırken, 21 Haziran 2018 tarihinde açılan ödemeler de büyük rağbet görüyor. İmar Barışı dahilinde yaklaşık 1 ay içerisinde devletin kasasına giren kaynak ise 417 milyonu buldu.

En Çok Başvuru İstanbul’dan Alındı

Yapılan başvurular şehirler bazında incelemeye alındığında, İmar Barışı için en çok başvuru, 57 milyon ile İstanbul’dan alındı. İstanbul’un ardından 51 milyon ile İzmir, 18 milyon ile Bursa, 12,3 milyon ile Antalya ve 12 milyon ile Ankara’dan başvuru alındı.

Ödemeler 2018’in Sonuna Kadar Alınacak

İmar Barışı sayesinde devletin kasasına giren ve girmeye devam eden bu kaynağın genel bütçeye verilmesi ve bu sayede kentlerin yeniden imarını düzenlemek maksadı ile kullanılması planlanıyor. Ayrıca İmar Barışı’ndan 31 Aralık 2017’den önce inşa edilen yapılar yararlanabilirken, başvuru sahiplerinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar gerekli bedeli ödemesi gerektiği ifade ediliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.