İmar Barışında Başvuru Süreci Resmen Başladı!

İskana sahip olmayan binaları yasal bir hale getirecek olan Yapı Kayıt Belgesi için bugün resmen başvuru süreci başlatıldı.

İmar mevzuatı ya da ruhsat dışı gerçekleştirilen yapılar adına temin edilecek olan yapı kayıt belgesi sayesinde milyonlarca vatandaşın imar problemlerini çözüme kavuşturmayı amaçlayan imar barışında başvuru süreci bugün resmi olarak başlatıldı.

Başvurular E-devlet Üzerinden de Yapılabilecek

Vatandaşın devle muhalif olma durumunu ortadan kaldırarak, imar dışı, ruhsatı olmayan ya da ruhsat eklerine uygun olmadan inşa edilen yapılar kayıt altına alınması ile yasal bir güvence altına alacak olan düzenleme dahilinde başvuruların bugünden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi ve ödenmesi gereken bedelim 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş olan yapılar adına temin edilecek yapı kayıt belgesine ilişki başvurular e-devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemi menüsünde yer alan yapı kayıt belgesi formu doldurularak gerçekleştirilebilecek.

İmar barışı ile alakalı vatandaşlar tarafından merak edile konular ise şu şekilde;

İmar Barışında Hangi Binalar Yararlanabilecek?

31 Aralık2017’den önce imara aykırı bir şekilde inşa edilen, ruhsatı bulunmayan ya da ruhsat eklerine uygun olmadan hayata geçirilen yapılar, söz konusu bu İmar Barışı’ndan yararlanabilecek.

İmar Barışı Dahilinde Kat Mülkiyeti Alınabilecek Mi?

İskan sahibi olunamadığında kat mülkiyeti de alınamayan yapılarda, yapı kayıt belgesi temin edildikten sonra bir takım şartlar ile kat mülkiyeti ve cins değişiklik yapabilmek mümkün olacak. Yapı Kayıt Belgesi alınmasının ardından bütün maliklerin muvafakat etmesi ve umumi hizmete ayrılan bölümler mevcut ise, bu alanların terki gibi şartlar ile cins değişikliği yapılabilecek ve kat mülkiyeti alınabilecek. Ayrıca bunun için ödenmesi gereken belli bir bedel de olacak.

 

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.