İmar Barışına Her Gün Yüzbinlerce Başvuru Yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen seçimler hakkında bir takım değerlendirmelerde bulundu.  Söz konusu bu değerlendirmelerinde Özhaseki ayrıca imar barışı konusuna da değindi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya bir ziyarette bulundu. Ziyareti esnasında bazı açıklamalar yapan Mehmet Özhaseki yerel basın tarafından kendi ayaklarının üzerinde durulabilmesi adına büyük gayret gösterildiğini, problemlerin çözüme kavuşturulması adına çalışmaların yürütülüyor olduğunu dile getirdi.

Kayseri’de 8 Milletvekili ile Projeler Yürütülecek

Öte yandan Bakan ziyareti esnasında, geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen seçim sonuçlarını da ele alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Türkiye’nin bu demokrasi imtihanından pak bir şekilde çıkmış olduğunu ifade etti. Kayseri’nin seçim sonuçlarına yönelik de değerlendirmeler yapılacağını ifade eden Bakan Mehmet Özhaseki, ittifak halinde olduklarını anımsatarak, kentte 8 milletvekili ile proje ve çalışmaların hayata geçirileceğini anlattı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde yapmış olduğu bu açıklamalarında geçtiğimiz günlerde resmileştirilen ve başvuru süreci başlatılan imar barışı konusuna da değinen Bakan Özhaseki, bu mesele hakkında da bazı değerlendirmelerde bulundu. Başvuru sürecinin başladığı günden bugüne dek 650 milyon civarında müracaat alındığına dikkat çeken Özhaseki, bir günde alınan başvuru sayısının 100 binin üzerinde gerçekleştiğini açıklamalarına ekledi.

Sene Sonunda Elde Edilen Para 30-40 Milyar Lira Olacak

İmar barışı başvurularının oldukça yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı, bu düzenleme sayesinde 2018 yılının sonu itibari ile ele geçecek olan paranın 30 – 40 milyar lira civarında olacağını belirtti.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Bakan Özhaseki yapmış olduğu bir başka açıklamasında, imar barışının ne kadar doğru bir karar olduğunu gördüklerini, vatandaşın bu kapsamda devleti ile barışmak istediğini, onlar barış imzalarken onların ise elde edilen para ile nasıl kentsel dönüşüm yapılacağına dair planlamalar yaptıklarını aktardı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.