İmar Barışı Başvuruları İçin Tarih Açılandı!

İmar barışı kapsamında yapılacak olan başvurular, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminden öncesi alınmaya başlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden verilecek olan hizmet kapsamında, vatandaşlar bu konu ile alakalı akıllarına takılan soruları, görüşleri ve önerileri site üzerinden iletebilecek.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, İmar barışı kararının yasa haline getirilmesinin akabinde, vatandaşlar tarafından başvuru tarihleri merak ediliyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından elde edilen bilgilere göre, 24 Haziran öncesinde müracaatların alınabilmesi adına yürütülen faaliyetler hızlandırıldı.

Bakanlık Bu Kapsamda Yeni Bir Hizmet Verecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre ise, Bakanlığın resmi web sitesi üzerinde vatandaşlara hizmete verebilmek adına ayrı bir bölüm açılacak. Söz konusu bu bölüm üzerinden vatandaşlar yetkililere merak ettikleri soruları sorabilecek, görüş ve önerilerini bildirebilecekler. Böylelikle vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaların şekilleneceğini ifade eden Bakanlık yetkilileri, müracaatları seçim öncesi almaya başlamayı planladıklarını, bugün il müdürlerini bir araya toplayıp bölgelerine yönelik bilgileri toplamış olacaklarını aktardı. Öte yandan açıklamalarında, imar barışının kamu bakımında istimlaka engel bir durum olmadığına dikkat çeken yetkililer, durumu bir örnek ile açıklayarak, bir yol içerisinde kalmış olan alanlardaki binaların zaten kullanımda olmayacağını, bu bölgelerin terk edilmesi gerekileceğini aktardı.

İmar barışı ile çözüm bekleyen bölgelerden birinin Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Türkler Köyü olduğu ifade ediliyor. Toplamda 620 kişinin kamu ile davalık hale geldiği söz konusu bu köyde yaşanan imar problemi, 70 yıldır bir sonuca bağlanamadı. Bakanlık yetkilileri yapmış oldukları açıklamalarında bu köy hakkında da açıklama yaparak, dosyanın ayrıntılarına bakılması gerektiğini, fakat bu yasadan Türkler Köyü’nün de faydalanabileceğini dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.