İmar Barışı Başvuru Şartları

İmar barışı başvuru şartları bakanlık tarafından belirlenen kriterlerden oluşup, bu haktan faydalanacakların çok iyi bilmesi gerekmektedir. İmar Affı Başvuru Ödemeleri, şartları, süresi, form örneği ve doldurma için detaylar….

İmar mevzuatlarına uygun olmayan yapılarla gecekondular için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Barışı çıkartılmıştır. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin imar affı başvurusu için yaşadıkları illerdeki valiliklere ya da belediyelere gitmeleri gerekmektedir. Tüm Türkiye genelini çok yakından ilgilendiren yasa ile kaçak olan, ruhsatları alınmayan yapılar artık yasal olacak. Peki İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İmar barışı başvurusu yapacak kişilerin 31 Aralık 2017 öncesinde inşa edilen yapıları kapsayacak olmasını bilmeleri gerekmektedir. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin imar barışı başvuru formunu temin etmeleri, doldurmaları ve müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. İmar affı başvurusu yapının sahibi, yöneticisi ya da müteahhidi tarafından belediyelere gerçekleşmektedir. Buna ek olarak iadeli taahhütlü olarak postayla yapılması da mümkündür. Postayla başvuru yapıldığında ise dilekçenin postaya verildiği tarih başvuru tarihi olarak kayda geçecektir.

İmar Barışı Başvuru Şartları Nelerdir?

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından tespiti gerçekleştirilip, valilik ile belediyelerce dilekçe yapılır. İmar Barışı form doldururken Madde 8’de yer alan tespit ve değerlendirme belgelerinin de eklenmesi gerekmektedir. Kanun yürürlüğe girdikten itibaren olmak üzere 6 ay geçerli olmaktadır. Ancak kanun yürürlüğe girdiğinde yurt dışında olan işçiler ile birlikte daimi görevlerinde olan ve görevleri 3 aydan uzun süren kişilerin başvuru süreleri 12 ay olarak belirlenmiştir. Üzerinde yapı yapılmak şartıyla arsa ve arazisi, tecavüz ya da işgal edilen malikler de ilgili idarelere yardımcı olmak üzere arazi ve arsalarının ada ve parselini, tecavüz ve işgallerinin zaman ile miktarı hakkındaki var olan bilgileri havi bir form dilekçe ile başvuru masraflarını ödemeden yapabilirler.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.