İBB Başkanı Mevlüt Uysal: İstanbul’da 2018’in Sonunda 4 Metro Hattı Hizmete Giriyor!

ibb-baskani-mevlut-uysal-istanbulda-2018in-sonunda-4-metro-hatti-hizmete-giriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul’da devam eden raylı sistem hatlarının son durumu hakkında bilgiler verdi.

2018 Yılının Sonunda 4 Metro Hattı Hizmete Girecek

İBB Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul’da yapımı devam eden metro hatlarındaki son durum ile ilgili bilgiler verdi. Mevlüt Uysal, İstanbul’da inşaatı devam eden dört metro hattının 2018 yılının sonunda hizmete açılacağını, bu konuda inşaat şirketlerinden söz aldıklarını söyledi. Uysal, Ümraniye – Çekmeköy metro hattının Yamanevler – Çekmeköy arasında bulunan 7 adet istasyonun 2018 yılı haziran ayının sonunda, Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattının, Eminönü – Alibeyköy tramvayının ve Bostancı – Dudullu metro hattının Bostancı’dan İMES’e kadar olan kısmında bulunan 9 adet istasyonun bu yılın sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

İnşaat Firmaları ile Protokol Anlaşması İmzaladık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Mevlüt Uysal, İstanbul’da yapımı devam eden metro hatlarını inşa eden firmalarla imzalanan protokol anlaşmalarının amacının çok açık ve net olduğunu, bu hatların bir an önce bitirilmesinin İstanbul’un trafik probleminin çözümü açısından çok önemli olduğunu, İBB olarak metro inşaatlarının yeni finans modeli ile hızlı bir şekilde tamamlanmasını istediklerini, halen ihalesi yapılmış olan dört metro hattını yapacak olan firmalarla masaya oturduklarını, inşaatların devam kararını aldıklarını, bu devam kararının alınmasının nedeninin daha önceden başlayan dört hattın 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacak olması olduğunu, imzalanan protokol anlaşmasında Göztepe – Ataşehir – Ümraniye metro hattının hızlı olarak bitirilmesinin kararlaştırıldığını da ifade etti.

Müteahhitlerin İBB’den Bazı Talepleri Var

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul’daki raylı sistemler ile ilgili müteahhitlerin çeşitli istekleri olduğunu, örneğin Eminönü – Alibeyköy tramvay projesi için Anıtlar Kurulu’ndan onay alınması gerektiğini, bu onayın İBB tarafından alınacağını, inşaat firmalarından gelen bir diğer isteğin de raylı sistem hatlarının kamulaştırılması olduğunu, bu gibi sorunların çözüme ulaştırılması halinde İstanbul’daki raylı sistemlerin bir an önce bitirilebileceğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kendi üzerlerine düşeni yaptıklarını vurguladı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.