Güney Kıbrıs’ın Yeni Başkanı Belli Oldu!

guney-kibrisin-yeni-baskani-belli-oldu

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde dün yapılan başkanlık seçimlerinin sonucu belli oldu. Güney Kıbrıs’ın lideri Nikos Anastasiadis oldu.

Nikos Anastasiadis Yeni Başkan Oldu

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde dün gerçekleştirilen oy verme işleminin sonuçları belli oldu. Başkanlarını seçmek için sandık başına giden Güney Kıbrıs halkı seçimlerin ikinci turunda yüzde 55.99’luk oy oranı ile Nikos Anastasiadis’i yeni başkanları olarak seçti. Güney Kıbrıs’taki başkanlık seçimi için kullanılan oyların sayım işlemi tamamlandıktan sonra Nikos Anastasiadis’in oyların yüzde 55.99’unu alarak başkan olduğu anlaşıldı.

Oylarını İlk Tura Göre Yüzde 20.5 Artırdı

Güney Kıbrıs Yüksek Seçim Kurulu’ndan elde edilen bilgilere göre Nikos Anastasiadis toplam kullanılan oyların yüzde 55.9’luk bölümünü almayı başardı. Seçmen sayısı olarak bakıldığında bu oran 215 bin 281 adet oya denk geliyor. İlk turda aldığı oy oranını yüzde 20.5 yükselterek başkan seçilen Nikos Anastasiadis’in rakibi olan diğer aday Stavros Malas da oy oranını ilk tura göre ikinci turda yüzde 13.8 oranında artırdı. Ancak bu artış yüzde 44.01 oranında kalan Malas’ın başkan seçilebilmesi için yeteri olmadı.

550 Bin Kişi Oy Kullandı

İkinci tutu yapılan Güney Kıbrıs’taki başkanlık seçiminde toplam oyların yüzde 94.37’si geçerli sayıldı. Bu oran 384 bin 524 oy adedi olarak sayıldı. Oyların yüzde 2.65’lik kısmı yani10 bin 778 adet oy da geçersiz sayıldı. Sandığa giden ancak boş oy atan seçmenlerin sayısı da 12 bin 173 adet ve yüzde 2.99 oranında oldu. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde toplamda 550 bin kişi yeni başkanını seçmek için sandık başına giderek oy kullandı.

5 Yıl Boyunca Liderlik Edecek

Kıbrıs Rum kesiminde yapılan başkanlık seçiminin galiba DİSİ olarak bilinen Demokratik Seferberlik Partisi’nin adayı Nikos Anastasiadis olurken, Komünist Parti’nin destek verdiği aday Stavros Malas yarışı kaybetti. Anastasiadis, 5 yıl süresince Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin lideri olacak ve Kıbrıs müzakerelerinde Rum tarafını temsil edecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.