Faizler Aşağı Çekilmeden Sektöre Hareket Geldi!

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına çekileceği kampanyanın henüz başlamamış olmasına rağmen sektörde hareketlilik başladı.

Ziraat Bankası önderliğinde hayata geçirilecek olan konut kredisi faiz kampanyası sektör ve vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. Katıldığı programlarda konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, her ay ortalama olarak yüzde 1,25 ile yüzde 1,35 oranlarında uygulanan konut kredisi faiz oranlarının yüzde 0,99’a gerileyeceğini ifade ediyor. Başbakan Yıldırım’ın söz konusu bu açıklaması dahi, henüz faizler gerilemediği halde sektöre bir canlılık kattı. Konut sektörünün öncü isimleri, vatandaşların 2 gündür konut projeleri hakkında bilgi almak için yoğun bir talep gösterdiğini dile getirdi.

Sektörde 7-8 Milyonluk Sinerji Var

Konu ile alakalı olarak basın mensupları tarafından yapılan haberlere göre, İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı (İNDER) Nazım Durbakayım bazı açıklamalarda bulunarak, konut satın almaya karar veren vatandaşların olduğunu ve faiz kararını beklediklerini dile getirdi. Tablonun netleşmesi ile beraber vatandaşların harekete geçeceğini, söz konusu kampanya sayesinde 7-8 milyon civarında sinerjinin meydana geleceğini anlattı.

Rekor Seviye Elde Edilebilir

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Eltan Elmas ise konuya istinaden açıklamalarında, o dönemde konut kredisi faiz oranlarının gerilemesi ile beraber konut satışlarında rekor bir seviyeye ulaşıldığını, şimdi ise yıl sonuna dek faizlerin yüzde 0,99 olması durumunda yine rekor seviyeye ulaşılabileceğini dile getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından elde edilen rakamlara göre ise; ülke genelinde banka kredisi ile satın alınan konutlar her ay biraz daha erime gösteriyor. Konut kredisi faiz oranları ise son 9 yılın en üst seviyesinde seyrediyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.