Expo Turkey by Qatar’a Kanal İstanbul Damgasını Vurdu!

Türkiye’nin Çılgın Proje’si Kanal İstanbul, Medya City tarafından bu yıl 2’incisi organize edilen Expo Turkey by Qatar fuarına bomba gibi düştü.

Dün itibari ile Katar’ın başkenti Doha’da kapılarını ziyaretçilerine aralayan Expo Turkey by Qatar fuarına, kesinleşen güzergahı birkaç gün öncesinde açıklanan Kanal İstanbul Projesi rüzgarı esti. Fuara katılan körfez yatırımcıları, standını ziyaret ettikleri projelerin sahiplerine, Kanal İstanbul Projesi’nde yakın olup olmadıklarını sordu.

Fuarda En Yoğun İlgi Kanal İstanbul’a Gösterildi

Medya City tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından ana partnetliği üstlenilen Expo Turkey by Qatar Fuarı dün itibari ile kapılarını açtı. Çoğunluğu emlak şirketleri tarafından meydana gelen fuara Türkiye’de toplamda 112 şirketi katılım sağladı. Ayrıca söz konusu olan bu fuarda, Türkiye’nin Çılgın Projesi olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi damga vurdu.

Expo Turkey by Qatar’ın açılışını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmet bin Casım bin Muhammed el Sani ve MÜSİAD Başkanı Abdurrahim Kaan gerçekleştirdi.

Körfez Yatırımcıları Kanal İstanbul’u Sordu

Konu ile alakalı olarak basında yer alan haberlere göre, fuarın ilk gününde körfez yatırımları en yoğun ilgiyi Kanal İstanbul Projesi’ne gösterdi. Yatırımcılar, standını ziyaret ettikleri emlak şirketlerine, hayata geçirecekleri projenin Kanal İstanbul’a yakın olup olmadığını sordular.

Kanal İstanbul’un güzergahı üzerinde yer alan Emlak Konut GYO’ya ait Kuzey Yakası projesi de oldukça fazla ilgi göre bir diğer proje oldu.

Konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalara göre, söz konusu olan bu organizasyon ile Katar ve Türkiye atasında ticaret ilişkilerini geliştirilmesi ve her iki ülke arasında ticari hacmin katlanması hedefleniyor. Öte yandan Tahincioğlu, Emlak Konut GYO, Artaş İnşaat, Sinpaş GYO, Teknik Yapı gibi pek çok sektör temsilcisi, fuarda yerini alıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.