Eski İstanbul Valisine 15 Yıl Hapis İstendi!

Eski İstanbul Valisi olan Hüseyin Avni Mutlu ve Eski Emniyet Müdürü olan Hüseyin Çapkın için FETÖ kapsamında yargılanma işlemleri devam ederken, zanlılar hakkında 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonrasında örgütün yapısının yargılanması devam ediyor. FETÖ’nün mülkiye yapılanması ile alakalı görülen davada aralarında eski İstanbul Valisi olan Hüseyin Avni Mutlu’nun ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da yer aldığı 15 sanık için mütalaa Cumhuriyet Savcısı tarafından açıklandı.

15’er Yıl Hapis İstendi!

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu için silahlı terör örgütüne üye olmaktan, Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için ise örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmak ile birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmekten ayrı ayrı 15’er yıla kadar hapis cezası istemi yapıldı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam eden duruşmanın altıncı ayağında, tutuklu olarak yargılanan 7 sanık ile aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da yer aldığı 7 tutuksuz sanık ve avukatları katılım sağladı. Duruşma salonunda sanık yakınları da hazır olarak bulundu.

Cumhuriyet Savcısı tarafından celse arasında mahkemeye verilen esas hakkındaki mütalaada, Eski İstanbul Emniyet Müdürü olan Hüseyin Çapkın için “Örgüt İçerisindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmakla Birlikte, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme” suçu kapsamından 7 yıl 6 aydan, 15 yıla kadar hapis cezası istemi iletildi. Tutuklu yargılanan Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da suç kastının yoğunluğu, suçun işleniş özellikleri, verilen zarar, ortaya çıkartılan tehlikenin büyüklüğü ve suçun işlendiği zaman hususlarını değerlendiren Savcılık, mütalaada şahsın “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçuyla 7 yıl 6 aydan, 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.