Engelli Vatandaşlar için Eylem Planı Hazırlıklarına Başlandı!

engelli-vatandaslar-icin-eylem-plani-hazirliklarina-baslandi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan engelli vatandaşlar ile ilgili yapılan çalışmaları ilgilendiren planın hazırlıkları başlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın son dönemlerde engellilerle ilgili artırılan farkındalık çalışmalarının daha izlenebilir ve daha sistematik duruma getirilmesi için Ulusal Engelli Hakları Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı’nın hazırlıklarına başlandı. Eylem planı 2019 – 2023 yılları arasında olan dönemi kapsıyor.

Engellilerim Temel Hak ve Özgürlükleri Korunacak

Engellilerin bütün haklarından ve temel özgürlüklerinden sonuna kadar yararlanabilmeleri için tarafından yapılan çalışmalar kurumların ve bakanlıkların görevleri ve yetkileri içinde sürdürülüyor. Bu çalışmaların hayata geçirilmesi ve Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin onay alması durumu Türkiye’de yaşayan engelli vatandaşlar için büyük bir yükümlülük haline geldi.

Eylem planı 2019 – 2023 Yıllarını Kapsıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşların hayatlarının daha sistematik hale getirilmesi ile ilgili çalışmalar başlatıldı. 2019 – 2023 yıllarını kapsayan Ulusal Engelli Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile engelli vatandaşların tüm hak ve özgürlüklerinden en yüksek şekilde faydalanmaları sağlanmış olacak.

Eylem Planının Temel İlkeleri

Planın temel ilkeleri arasında seçimlerini kendileri belirleme hakkının kendilerine verilmesi olduğu, yapılan ayrımcılığın ortadan kaldırılması, insanlık onurlarına saygılı olunması, fırsat eşitliğinden yararlandırılmaları, farklılıklarına saygı gösterilmesi, kadın – erkek eşitliğine uygun davranılması, engelli çocukların gelişimi ve kimliklerini koruyabilmeleri ile ilgili maddeler bulunuyor.

Planın Takibi için Bir Sistem Geliştirilecek

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği eylem planı kapsamında bütün tarafların etkin bir şekilde katılımı sağlanacak. Planın stratejik hedefleri ve hedeflere ulaşım için izlenecek yollar ile alınacak olan tedbirler belirlenecek. Bu tedbirler uygulamaya alınırken görev yapacak olan kişiler belirlenecek, ilgili ve sorumlu olan kurum ve kuruluşlar oluşturulacak. Eylem planının sürekli olarak izlenebilmesi için bir sistem geliştirilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.