Emlak Sektörünün 2021 Yılı Vergi Dönemine Sayılı Günler Kala!

Emlak sektörünün bu yıla ait olan çevre temizlik vergisi, emlak vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri için sayılı günler kaldı.

Gayrimenkul sahiplerinin her yıl düzenli bir şekilde ödemekle mükellef olduğu söz konusu bu vergilerin ilk ödemeleri önümüzdeki ay başlıyor. 2019 yılı içerisinde mülk sahibi olanlar, mülkünü kiraya verip gelir elde edenler ya da kendisine bir taşınmaz mal miras kalan kimseler, 1 Mart 2020 Perşembe günü itibari ile mükellefi oldukları vergilerini ödemeye başlayacaklar.

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef oldukları vergileri ise emlak vergisi, veraset ve intikal vergisi çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi, olarak biliyor.

İlk Taksit 1- Mart – 1- Haziran Yapılacak

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisinin 2020 yılı ilk taksit dönemi 1 Mart ‘tan itibaren Başlayıp 1 Haziran itibari ile son bulacak olup, ödemeler tanınmış olan bu yaklaşık olarak 3 aylık mühlet içerisinde gerçekleştirilecek. Değer kazancı gelir vergisi ve kira gelir vergisi ise yine 1 Mart tarihi itibari ile başlayıp, 1 Haziran itibari ile son bulacak.

Kendisine taşınmaz mal miras kalan mülk sahiplerinin mükellefi olduğu veraset ve intikal vergisi ise Haziran ayı içerisinde ödenecek.

İkinci Taksit Kasım’da Ödenecek

2020 yılının birinci taksit dönemi 5’inci ayın sonu itibari ile bitecek olan emlak ve çevre temizlik vergisinin ikinci taksit dönemi ise ondan yaklaşık 5 ay sonrasında, yani 11’inci ay itibari ile başlamış olacak. Söz konusu bu vergilerin taksitleri, taşınmazın bulunduğu vergi dairelerine ödenebildiği gibi, ilçe belediyelerine de ödenebiliyor. Ayrıca vergi dairesi ya da belediyeye gitmek istemeyen ya da gidemeyenler de, anlaşmalı olan bankaların kartları ile e-belediye üzerinde ödeme yapabilirler.

Öte yandan değer artışı kazancı vergisinin diğer ödemesi ise 1-31 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.