Emlak Konut Tefe Tüfe Artışı, Oranları ve Hesaplama

Emlak Konut Tefe Tüfe Artışı, Tefe Tüfe Oranları ve Hesaplama Hakkında Merak Edilenler için yazımızı okuyabilirsiniz. | GEKS

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., ülke genelinde hayata geçirmiş olduğu konut projeleri ile bilinen ve vatandaşları uygun koşullarda ev sahibi olma fırsatı sunan bir şirkettir. Türkiye’de uzun yıllardır konut üretimi faaliyetlerinde bulunan Emlak Konut GYO, sektörün öncü isimlerinden biri olup, tüketicinin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler sunmaktadır. Müşterilerine özel ödeme alternatifleri sunarak kendileri için en uygun ödeme koşullarını belirlemeyi sağlayan şirket, satış yöntemleri arasına Tüfeli satışı da ilave etmektedir. Tüfeli satış yöntemi ile konut ya da iş yeri satın alan vatandaşlar ödemelerini Emlak Konut tefe tüfe oranları ile gerçekleştirmektedir.

Emlak Konut Tefe Tüfe Artışı

Emlak Konut GYO, konut ya da iş yeri gibi bağımsız birim satışlarında tüketicilere çeşitli ödeme alternatifleri sunarak uygun ödeme planları belirlemektedir. Bu ödeme alternatiflerinden biri de Tüfeli satıştır. Tüketiciler Emlak Konut GYO’dan satın aldıkları konut ya da iş yerinin ödemelerini her 6 ayda bir Tüfe oranına göre artacak şekilde gerçekleştirmektedir. Emlak Konut tefe tüfe artışı ise, artış yapılacağı döneme ait Tüketici Fiyat Endeksi oranları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla “Emlak Konut tefe tüfe artışı şu kadar yapılır…” gibi bir bilgi vermek mümkün değildir.

Emlak Konut Tefe Tüfe Oranları

Emlak Konut tefe tüfe oranları, yılın belirli dönemlerinde belirlenmektedir. Emlak Konut nezdinde 1 Ocak – 30 Haziran tarihleri arası ilk 6 aylık dönem, 1 Temmuz – 31 Aralık tarihleri arası ise ikinci 6 aylık dönem olarak ayrılmaktadır. Her 6 aylık dönemin başında, bir önceki dönemin bakiyesi, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi verileri kadar artırılmaktadır.

Emlak Konut Tefe Tüfe Hesaplama

Emlak Konut tefe tüfe hesaplama işlemleri genellikle Tüfeli satış seçeneğini düşünen ya da bu seçeneği kullanan tüketiciler tarafından gerçekleştirilmektedir. Emlak Konut tefe tüfe hesaplama işleminde esas alınan formül örneğin; [(2018 Aralık dönemi TÜFE oranı / Haziran 2018 TÜFE oranı) – 1] x 100 = 2019 ilk 6 aylık artış oranı.

Emlak Konut tefe tüfe hesaplama işlemleri bu formül üzerinden yapılmakta olup, şirket müşterileri 6 ayda bir ödemelerini artırmaktadir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.