Emlak Konut Defter Değeri Nedir? Kaç Olmalıdır?

Emlak Konut Defter Değeri Nedir? EKGYO Defter Değeri Kaç Olmalıdır? Emlak Konut Piyasa Değeri Nedir? Detaylar için…

Defter Değeri borsa ile alakalı bir terim olup, işletme varlıkları ve borçları arasındaki farkı ortaya koymaktadır. Bu durum işletmenin özkaynaklar toplamına eşit olurken, ayrıca bu fark işletmenin borçlar olmadan ki net varlık değeri olarak tanımlanabilmektedir. Defter değeri ile gerçek değer arasında büyük ölçüde fark mevcut bulunabilmektedir. Mesela; daha eski bir tarihte satın alınmış bir fabrika binasının piyasadaki değeri bir hayli yüksek olabilirken, defter değeri ise bir hayli düşük olabilmektedir. Borsada işlem gören Emlak Konut GYO için defter değerinin hesaplanması da çeşitli formüller ile gerçekleştirilmektedir.

Emlak Konut Defter Değeri Nedir?

Günümüzde borsa ya da Emlak Konut ile yakından alakadar olmak isteyen pek çok yatırımcı ya da yatırımcı adayı Emlak Konut defter değeri nedir diye merak etmektedir. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A. Ş.’ye ait özsermaye toplamının pay sayısına bölünmesi neticesinde belli olmaktadır. Bu noktada özsermaye ile ödenmiş sermaye, dağılmamış karlar, ihtiyatlar toplamı, yeniden değerleme artış fonları ve bu gibi başka fonlar ile karşılıklar olarak ifade edilmektedir. Emlak Konut’un özsermayesinin ödenmiş sermayesinden fazla olması halinde defter değeri de nominal değerden daha fazla, bunun tam tersi olması halinde ise nominal değerden daha az olmaktadır.

Emlak Konut Defter Değeri Kaç Olmalıdır?

Defter değeri Emlak Konut’un özkaynak toplamının ödenmiş sermayeye bölünmesi ile ortaya çıkarken, piyasa defteri ise şirketin borsada alınıp satıldığı fiyat olarak bilinmektedir. Piyasa Değeri / Defter Değeri oranı az olan şirketler genel olarak ucuz şirket kabul edilmektedir.

Hali hazırda Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A. Ş.’nin defter değeri yüzde 3,41 civarındadır.

Emlak Konut Piyasa Değeri Nedir?

Emlak Konut piyasa değeri de, borsada işlem gören bu şirketin satış değerini ortaya koymaktadır. Genel olarak Borsa İstanbul’da işlem gören hemen hemen her şirketin piyasa değeri ve defter değeri hakkında bilgi edinebilmek mümkün olurken, Emlak Konut online olarak da bu değerler hakkında bilgi edinebilmek mümkündür. Bu sayede yatırımcılar, piyasa değeri / defter değerine göre yatırım işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

EKGYO’nun borsadaki piyasa değerine bakıldığında ise güncel hali ile yüzde 0,50 civarındadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.