Dünyanın En Uzun 2. Tüneli: Zigana Tüneli! Ulaşım 45 Dk’ya Düşecek!

Dünyanın En Uzun 2. Tüneli: Zigana Tüneli! Ulaşım 45 Dk'ya Düşecek!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, hem Avrupa’nın hem de Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olarak bilinen Zigana Tüneli’nin çalışmalarının yüzde 41’nin tamamlandığını açıkladı.

Yeni Zigana Tüneli’nin Trabzon tarafından çift tüp olarak 2 kilometre, Gümüşhane tarafından da 4 kilometre uzunluğuna ulaştığını açıklayan Memiş, Çift tüp olarak toplamda 12 kilometre yaptığını, bunun da toplama göre oranının yüzde 41 olduğunu söyledi.

Dünya’nın En Uzun 2. Tüneli

Zigana Tüneli’nin dünyanın en uzun 2. tüneli olduğunu söyleyen Memiş, bunun çok önemli bir proje olduğunu, Karayolları’nın en önemli projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Ulaşım 45 Dakikaya Düşecek!

Yeni Zigana Tüneli ile tüm vatandaşların devlet ile gurur duyması gerektiğini söyleyen Memiş, İpekyolu üzerindeki en zorlu geçitin Zigana olduğunu, çok zorlu olmasına rağmen aynı zamanda en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu, bir senede toplamda yaklaşık olarak 200 bine yakın yerli turist ağırladıklarını ancak ulaşımın zor olduğunu söyledi. Yeni tünel ile birlikte herkes için ulaşımın çok daha kolay hale geleceğini söyleyen Memiş, Gümüşhane’den Trabzon’a ya da tem tersi ulaşımın artık 45 dakikaya kadar azalacağını söyledi.

Zigana’nın kış mevsiminde şartlarının ağır olduğunu söyleyen Memiş, dağın bir yamacında farklı diğer yamacında farklı mevsim yaşanabildiğini, bir yamaçta karasal iklim yaşanırken diğer yamaçta ise Karadeniz iklimi yaşandığını, çok enteresan bir yapısının bulunduğunu, vatandaşların yaşanan tüm zorlukları tebessüm ile anımsayacaklarını söyledi.

Zigana Tüneli 2019’da Bitiyor!

Ülkemizde yaşayan 81 milyon vatandaş dünyanın en uzun 2., Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun tünelinden geçmek için Gümüşhane’ye gelmelerini beklediklerini söyleyen Memiş, bunun hem çok yararlı hem de son derece önemli bir proje niteliği taşıdığını, tamamlanması için çok heyecanlı olduklarını, projenin bitiş tarihinin 2019 sonu olduğunu söyledi. Herkesin tüm işini profesyonel bir şekilde gerçekleştirdiğini söyleyen Memiş, iş güvenliğine de son derece dikkat ettiklerini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.