Dosya Tamamlandı! Kanal İstanbul için ÇED Süreci Başladı!

kanal-istanbul-icin-ced-sureci-basladi

Çılgın proje olarak da bilinen Kanal İstanbul’un ÇED raporu yeniden hazır hale getirildi. Böylece Kanal İstanbul’un ÇED süreci de başlamış oldu.

ÇED Raporu Hazır Hale Getirildi

Kanal İstanbul projesinin ÇED olarak bilinen Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu yeniden hazırlandı. Raporun hazırlanması ile birlikte projenin ÇED süreci de başlamış oldu. 15 Ocak 2018 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın açıkladığı büyük proje Kanal İstanbul’un ÇED süreci raporun hazır hale getirilmesi ile start aldı.

Geçen Hafta Yetkililer Açıklamıştı

İlk olarak 2017 yılının aralık ayında hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunumu yapılan Kanal İstanbul’un ÇED başvuru dosyası hakkında çıkan haberler sebebiyle geri çekilmişti. Ardından Çevresel Etki Değerlendirmesi başvuru dosyası Bakanlığın resmi internet sitesinden kaldırılmıştı. Geçen hafta nu konu ile ilgili açıklama yapan yetkililer Kanal İstanbul’un ÇED dosyasında sona gelindiğini ve tamamlanmak üzere olduğunu, bu hafta yapılacak olan bütün eklentiler ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderileceğini söylemişlerdi.

Her Türlü Fikir ve Öneri Kabul Ediliyor

Dev proje Kanal İstanbul’un bugün itibariyle yat limanlarını, konteyner limanlarını ve lojistik merkezlerini içine alan Kıyı Yapıları, Dip Taraması, Denizden Alan Kazanımı, Beton Santralleri de sahil olmak üzere hazırlanan yeni ÇED başvuru dosyası tamamlandı. Başvuru dosyasının tamamlanması ile birlikte Kanal İstanbul’un ÇED süreci de başlamış oldu. Bu süreç tamamlanana kadar proje hakkındaki görüşler ile Kanal İstanbul’a ait her türlü bilgiler, soru ve öneriler İstanbul Valiliği’ne, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’ne ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilebilecek.

Araştırma Çalışmalarına Göre Kanal Açılacak

Kanal İstanbul projesi dahilinde jeolojik, jeoteknik ve hidrojeolojik araştırmaları kapsayan deniz, kara ve gölde yapılan sondaj ve diğer çalışmalar da bir yandan devam ediyor. Kanal İstanbul projesinde yapılacak olan ana faaliyet olarak bilinen Küçükçekmece Gölü – Sazlıdere Barajı – Terkos Doğusu’nun devamında bulunan yaklaşık olarak 45 kilometrelik koridor içinde süren araştırma çalışmaları neticesinde belirlenecek olan yöntemlere ve tekniklere göre kanal açılacak ve Karadeniz’i; Marmara Denizi’ne ve Akdeniz’e bağlayacak olan su yolu oluşturulacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.