Dolarını Bozduranlar Konut Satın Alıyor

Konut sektörüne son 10 günde hareket geldiğini söyleyen Taylan, doların yükselmesi sonrasında vatandaşların konut satın aldıklarını, buna aynı zamanda bankaların faiz oranlarını düşürmesinin de etkisi olduğunu söyledi.

TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan, konut sektörü ve dövizin sektörüne etkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dolarını Bozduran Gayrimenkule Yatırım Yapıyor

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, sektördeki tapu harcı ve KDV indiriminin sonuçlarının son 10 gün içinde görüldüğünü, doların yükselmesi nedeniyle vatandaşların ellerindeki dolarları bozdurduklarını, bununla da gayrimenkul yatırımı yaptıklarını söyledi. Hem konut hem de ofis satışların tapu harçlarının yüzde 3, KDV oranlarının yüzde 8 seviyesinde çekilmesi sonrasında kamu bankalarının da konut kredisi faiz oranlarında indirim kampanyası başlattığını, bunların etkilerinin son 10 gün içinde çok fazla görüldüğünü, sektöre öncesine göre çok fazla hareket geldiğini söyledi.

Bankaların Konut Kredisi Başvuruları Arttı

Alınan kararlar sonrasında vatandaşların konuta olan taleplerinin yükseldiğini söyleyen Taylan, vatandaşların önemli oranda arayışa girdiklerini, bunun devamında da sormaya başladıklarını, bu kapsamda da yoğun müşteri talebi ile hareketlilik yaşadıklarını, müşteri sayısı olarak bakıldığı zaman yüzde 30 ile yüzde 35 arasında artış olduğunu, vatandaşların taleplerinin ikinci ve sıfır konutlarda yarı yarıya olduğunu söyledi. Bunların yanı sıra bankaların konut kredisi başvurularının da bir hayli yükseldiğini söyleyen Taylan, kredili konut satışların son zamanlarda yükseldiğini, şuanda yüzde 30 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Gayrimenkul satın alımlarında genel olarak peşin tercih edildiğini söyleyen Taylan, şuanda doların değerinin çok yüksek olması nedeniyle de vatandaşların ellerindeki dolarları bozdurduklarını, bununla da gayrimenkul yatırımları yapıldığını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.