Doğalgazı 1 Derece Düşürerek 75 TL Daha Az Fatura Ödeyin!

Doğalgazı 1 Derece Düşürerek 75 TL Daha Az Fatura Ödeyin!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, basına enerji kaynakları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Enerji kaynaklarının ülkemizde bilinçsiz bir şekilde kullanıldığını söyleyen Arslan, bunun hem Türkiye ekonomisine hem de doğaya zarar verdiğini söyledi.

Alınan Küçük Önlemler ile Büyük Tasarruflar

Tasarruflu doğalgaz kullanımı kapsamında tüm ikazları yaptıklarını söyleyen Arslan, alınacak küçük önlemlerin önemli olduğunu, alınan önlemler ile hem yapılan tüketimde düşüklük olacağını hem de faturaların daha az gelebileceğini söyledi. Bu kapsamda da alınabilinecek en önemli önlemlerden birini yüksek verimli kombilerin kullanılması olduğunu söyleyen Arslan, kombi seçimlerinin pek kriteri olduğunu belirtti.

Kombilerin ev büyüklüğü ile radyatör uzunluğuna göre seçilmesi gerektiğini söyleyen Arslan, ihtiyacın üzerine çıkmak ya da aksine ihtiyaçtan daha kullanışlı kombi almanın zararlı olduğunu, bunun yanı sırada da cihaz ve tesisatların düzenli olarak bakımlarının yapılması gerektiğini söyledi.

Tasarruf yapılmasının bir yolu daha oda sıcaklığına ulaşılması durumunda sıcak suyun radyatöre geçişini kıstığı ya da tamamen kapattığı için kombinin ya da kazanların daha az çalıştığını söyleyen Arslan, bunun sonucunda da yüzde 15 oranında tasarruf sağlandığını söyledi.

1 Derece Düşürün 75 TL Az Ödeyin

Avrupa ülkelerin konfor sıcaklığı 19 ile 21 derece arasında bulunuyorken, Türkiye’de bu rakam 23 ile 24 derece arasına. Evlerde ise 1 derece sıcaklığın düşürülmesi sonucunda yüzde 6 oranında tasarruf yapmak mümkün. 1 derece sıcaklık düşürülmesi sonucunda da 75 TL daha az fatura ödenmiş oluyor.

Ayrıca geçen sene 94 tane daha ilçeye doğalgaz ulaşımının sağlandığını söyleyen Arslan, evlerdeki karbon salınımında yüzde 40 oranında düşmesini, hava kalitesinin de yükselmesini beklediklerini,

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.