Diyarbakır Sur İçin Yeni Dönem Başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesi terör örgütlerinden tamamen temizlendiğinde, turizmin merkezi haline getirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir takım görüşmeler gerçekleştirmek üzere dün Diyarbakır’ı ziyaret etti. Ziyareti esnasında kentin Sur İlçesi’nde de tarihi dokular üzerine incelemelerde gerçekleştiren Bakan Mehmet Özhaseki, basın mensuplarına karşı konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda yaptı.

Sur’a, Kendine Has Klasik Evler İnşa Edilecek

Bakan Mehmet Özhaseki, Sur’da gerçekleştirilen çalışmalara yönelik yapmış olduğu bu açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel atma töreni gerçekleştirileceğini ve ilçede binlerce konutun hayata geçirileceğini ifade ederek, söz konusu olan bu konutların hepsinin sıradan bir daire tipinde olmayıp, Diyarbakır’a has klasik evler olacağını belirtti. Gerçekleştirilen bu çalışmalar ile bilindiği gibi bazalt taş ile yapılan ahşap karışımı olan tarihi dokulu evlerin yeniden ortaya çıkacağını da açıklamalarına ekledi.

Diyarbakır’ı ziyareti esnasında, bölgede gerçekleştirilen “Diyarbakır Dönüşüyor” etkiliğine iştirak eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu etkinlikte de bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında yaşanan terör olaylarının Türkiye’nin gerilemesine neden olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, bu meselenin kökünden halledilmesi halinde Sur’un bölgenin turizm merkezi haline geleceğine de dikkat çekti.

Çalışmalar Tamamlandığın Sur, Turizmin Merkezi Haline Gelecek

Açıklamalarında, pek çok kez Diyarbakır’ı ziyaret edip dönüşüme yönelik yürütülen çalışmaları yerinde incelediğini ve yakından takip ettiğini dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, daha öncesinde söylenilen her şeyin gerçekleştirildiğini aktardı. Yalnızca yıkımı gerçekleştirilen mahallelerde yöresel dokunun yeniden hayata geçirilebilmesi adına somut bir çalışma gerçekleştirilemediğini belirten Özhaseki, bu durumun nedeni olarak da, orada bulunan tescilli yapıların kurullarda onaylanmasını ve planlama aşamasının bir hayli uzun sürmesini gösterdi. Ayrıca Diyarbakır’a gelen herkesin, buranın tarihi dokusun görmeye, tanımaya, yöresel lezzetleri tatmaya, insanların ilgisini ve sıcaklığını hissetmeye geldiklerini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.