Devlet Konut Sektörüne El Attı! Vatandaş Ucuza Ev Sahibi Olacak!

Başbakan Binali Yıldırım, dün katılmış olduğu Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 61’inci Genel Kurul toplantısında konut sektörü ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu.

Söz konusu bu açıklamalarında, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, konut piyasası için yeni bir kampanya düzenleneceğini belirtti. Ziraat Bankası öncülüğünde düzenlenecek olan bu kampanya ile bankaların stoklarında bulunun konutların bitirileceğini, oldukça uygun fırsatlar eşliğinde vatandaşların ucuza ev sahibi olabileceğini anlattı.

Bankalara konut kredisi faiz oranları hakkında da çağrıda bulunan Binali Yıldırım, TBB Başkanı Hüseyin Bey’in kendisine faizin iyi bir şey olmadığını, yüksek faiz ile bankaların kazanç sağlamadığını söylediğini, dolayısıyla faizlerin indirilmesi gerektiğini ve kendilerini de boş durmayarak enflasyonu düşüreceğini dile getirdi.

Kampanya Ziraat Bankası Öncülüğünde Başlatılacak

Konut piyasasına da değinen Başbakan Binali Yıldırım, mevcut konut stokunun tüketilmesi adına yeni bir kampanya başlatılacağını, Ziraat Bankası ve diğer bankaların bu doğrultuda konut stokunu eriteceğini belirtti.

Konut sektöründe ekonominin çarklarının tekrardan dönmeye başlayacağını da belirten Yıldırım, bankacılara çağrıda bulunarak yaşatmayı esas almaları gerektiğini, yeniden yapılandırmanın suç olmadığını dile getirdi.

Bankalar Düşük Faiz ile Daha Fazla Kar Elde Edecek

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında, enflasyon ile mücadelenin sürdürüleceğine dikkat çekerek, hedeflenenin enflasyonu tek haneli rakamlara indirgemek olduğunu, bankalardan talep edilenin kredi masraflarını kendi taraflarından en aza indirgemek olduğunu ve yüksek faize yönelik hoşnutluğu ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti. Daha az faizler ile daha çok kazanç sağlayacaklarını, çarkların yeniden dönmemesi halinde, elde edilen kazançlardan da mahrum kalacaklarını açıklamalarına ekledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın ucuz konut kampanyası hakkında gerçekleştirmiş olduğu açıklaması, piyasalar tarafından pozitif bir şekilde karşılandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.