Dev Otoyolu Projesi’nde Çalışmalar Hız Kazandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin inşaat çalışmalarını incelemek üzere şantiye sahasına bir ziyarette bulundu. Ziyareti esnasında proje ile alakalı brifing alan Bakan Turhan, projeye yönelik bazı değerlendirmeler de yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Avrupa Yakası’nda gerçekleştirilen inşaat çalışmaları adına bir ziyaret gerçekleştirdi.  Bakan Turhan, ziyareti esnasında proje ile alakalı olarak yetkililerden bir takım bilgiler edindi.

Şehir İçi Trafik Problemi Büyük Ölçüde Çözülecek

Projenin inşaat çalışmalarındaki son durum hakkında almış olduğu bilgileri basın mensupları ile paylaşan Bakan Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi sayesinde kentteki şehir içi trafik problemini büyük ölçüde çözüme kavuşturmayı, rahat, konforlu, ekonomik, güvenli bir ulaşım ağı oluşturup kentin yeni gelişim alanları ile alakalı ulaşım altyapısına hizmette bulunmayı amaçladıkların dile getirdi.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Bakan Turhan ayrıca açıklamalarında, bu dev otoyolu projesinin şehrin batısında yer alan Kınalı Kavşağından başlangıç göstererek, Adapazarı’nın doğusunda yer alan Akyazı Kavşağı’ndaki TEM Otoyolu ile birleştirileceğini söyledi.

Hemen Hemen Her Bölümde 2×4 Şerit Olarak Hizmet Verilecek

Söz konusu olan bölümün, İstanbul 3. Havalimanı’nın kara yolu ulaşımını, kentteki diğer bağlantıları oluşturacak olan 26 şeride sahip otoyolunu meydana getirdiğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı’na ulaşımı sağlayacak olan 4 farklı kavşağın da bu bölümde yer aldığını dile getirdi. Kuzey Marmara Otoyolu ile ayrıca şehrin doğusunda yer alan yerleşim bölgesindeki trafik hareketlerini, öteki ulaşım sistemleri ile birbirine bağlayacak olduğunu belirten Bakan Turhan, proje ile kent trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağını, Yeni Havalimanı haricindeki tüm bölümlerde 2 x 4 şeritli olarak hizmet verileceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.