DASK Nedir? Nasıl Yaptırılır?

Genel olarak bu kısaltmanın ne olduğunu dahi bilmezken, aslında hayatın her anında yaşayabileceğimiz bir afeti, bir nebze de olsa onarmaya çalışan kurumun kısaltmasıdır. Dask nedir sorusuna karşılık net bir cevap arıyorsak, 17 Ağustos 1999 yılında Marmara depremi sonrası yapılması zorunlu olan deprem sigortasının kısaltılmış adıdır. Doğal Afet Sigortalar Kurumu açılımıyla hizmet eden Dask, adından sıkça söz ettiren kurum ve kuruluşlara göre kâr amacı gütmeyen bir kurumdur.

Dask Gerçekten Önemli mi?

Bu soruya net olarak cevap vermek gerekirse, ülkemizin jeopolitik ve iklimsel olarak depremin sıklıkla yaşanabileceği ülkelerden birisi olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Geçmişten bugüne yaklaşık 60 yıllık bir araştırma ve analiz sonucu ülkemizde yaşanan deprem afetleri nedeniyle hasar gören ev ya da bina sayısı 2/3’e gelmiştir. Bunun ne kadar ciddi bir oran olduğunu görüyoruz. Deprem sigortasının önemini öğrenmek istiyorsanız ya da DASK Neden Gereklidir sorusunun cevabını arıyorsanız en kısa cevap olarak, olası meydana gelecek bir afet sonrası maddi kayıplarımızı minimize seviyeye getirmemiz için gerekli olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Zorunlu Deprem Sigortası Hakkında Nasıl Bilgi Alabilirim?

Eğer şuan yaşadığınız evde bir deprem sigortası yoksa ev sahibinizle görüşmenizi ve bu sigortayı yaptırması gerektiğini belirtmeniz gerekmektedir. Deprem sigortası için kapsam dışında kalan ve kapsam içinde kalan binalar vardır. Eğer oturduğunuz binanın deprem sigortasına uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, internet üzerinden sigorta yapılması zorunlu bina özelliklerine göz atabilirsiniz. Dask sigortası nasıl yaptırılır konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız, alo 125’i arayabilir ve merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.