Dar Gelirli Vatandaş Ev Sahibi Olsun Diye Yeni Proje!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve TOKİ dar gelirlileri de ev sahibi yapabilmek için çalışmalar başlatarak sosyal ve kiralık konut projelerinin kredilendirilmesi için avantaj sağlayacak bir mevzuat düzenlemesi yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve TOKİ dar gelirlileri de ev sahibi yapabilmek için çalışmalar başlatarak sosyal ve kiralık konut projelerinin kredilendirilmesi için avantaj sağlayacak bir mevzuat düzenlemesi yapacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Maliye ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilk önce İstanbul olmak üzere birçok ilde yaşamını sürdüren dar gelir sahiplerini ev sahibi yapabilmek için düğmeye basıldı. Bakanlıklar ve TOKİ kiralık ve sosyal konut projelerinin kredilendirilmesi adına avantaj elde ettirecek bir takım mevzuat düzenlemeleri gerçekleştirirken, bankalar ise bahsi geçen dar gelir sahipleri için projeleri destekleyen yeni finansman sağlayıcı bir sistem üzerinde çalışacak.

20 Yıla Varan Vade Seçenekleri Yer Alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki konu hakkında yaptığı açıklamasında TOKİ tarafından hayata geçirilen konutların yüzde 10 civarında bir peşinat ile beraber 10 – 15 – 20 yıl gibi uzun vadede kira ödermişcesine dar gelirlilere sunulacağını belirtti.

Mehmet Özhaseki ayrıca konuşmalarında kiralama ve kullanım hakkı gibi bir konut sahibi etme şekli düşünmediklerini ifade ederek TOKİ’nin ihalesini gerçekleştirmesinin ardından başlamış olduğu projelerde satışa yönelik çalışmalara da başlamış olduğunu dile getirdi. Projenin tamamlanmasının ardından henüz teslim aşamasına gelinden tüm konutların satışının gerçekleştirilmiş olacağını da söyleyen Özhaseki, stoklarda kalmış olan konutların birçoğunun kamu kurumları ile gerçekleştirilmiş olan protokoller için ayrılan ya da bekletilen konutlar olabileceğini de açıklamalarına ekledi.

Yürürlüğe giren bu yeni yasa tasarısına göre dar gelir sahiplerine verilebilecek ev ve iş yerleri, borçlandırma şartıyla verilmiş olacak. İlerleyen süreçte risk taşıyan bir bölgede ikamet eden fakat tapusu olmayan vatandaşlar için de söz konusu tasarının uygulanması bekleniyor.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 500 bin bağımsız alanın yıkılarak kentsel dönüşüm kapsamında yeniden dönüştürülmesi hedefleniyor. Bu projenin 200 bininin İstanbul içerisinde, geriye kalan 300 bininin ise Türkiye genelinde gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.