Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! 55 Adet Proje İmzalandı!

cumhurbaskani-erdogan-acikladi-55-adet-proje-imzalandi

Ak Parti’nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı kapsamında 9.4 milyar dolar hacminde 55 adet projenin karara bağlandığını açıkladı.

55 Projenin Hacmi 9.4 Milyar Dolar

Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin grup toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta düzenlenen Savunma Sanayi İcra Komitesi’nin toplantısında anlaşma yapılan 55 adet projenin toplam hacminin 9.4 milyar dolar olduğunu, bu toplantıda Türkiye’de tasarlanması mümkün olan bir ürünün acil bir durum olmadığı sürece yabancı ülkelerden hazır alınmaması kararının da alındığını söyledi. Erdoğan ayrıca Vatikan’da Papa Franciscus ile yaptığı görüşme hakkında da bilgiler verdi.

Yerli Ürün Üretilmesi Sağlanacak

Geçen hafta çarşamba günü yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısına ilk kez kendisinin başkanlık yaptığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, bu toplantıların belirli aralıklarla yapılacağını, çalışmaları adım adım izleyeceklerini, özellikle bu dönemde tasarlanan projelerin çok daha kritik olduğunu, Türkiye’de üretilmesi mümkün olan yazılım sistemi, ürün gibi şeylerin acil durumlar söz konusu olmadıkça yurtdışından alınmaması kararı aldıklarını, gerekiyorsa daha çok zaman harcanacağını, daha fazla para harcanacağını, ancak yine de yerli ürün ve sistemlerin geliştirilmesi yolunun izleneceğini kararlaştırdıklarını da söyledi.

Papa Türkiye ile Yakın İşbirliğini Önemsiyor

Erdoğan, Vatikan ziyaretinde de bahsederek bu ziyaretin 59 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması nedeniyle önem taşıdığını, Papa Franciscus ile geniş kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini, Papa’nın da Türkiye ile yakın işbirliği içinde olmayı önemsediğini, dünya genelinde 1 milyar 200 milyon kişinin Katolik, 1 milyar 700 milyon kişinin İslam dünyasına dahil olduğunu, bu kişilerin birlikte değerlendirilmesi gerektiğini, dünyadaki İslamfobi konusunda kendilerinin takınacağı tavrın da çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.