Cumhurbaşkanı Bu Hafta Yeni Havalimanına İlk İnişini Gerçekleştirecek!

Türkiye için oldukça kritik bir öneme sahip olan ve devasa büyüklükte olan İstanbul 3. Havalimanı’nda ilk iniş, Perşembe günü gerçekleştirecek. O gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın yer alacağı uçak, yeni havalimanına iniş yapacak.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanla Beraber Bakanlar da Bulunacak

Dünya üzerindeki en büyük havalimanı olma niteliğine sahip olan İstanbul 3. Havalimanı için geri sayım başladı. Türkiye için oldukça kritik önemde olan bu proje, Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2018 tarihinde büyük bir tören ile açılıp hizmet vermeye başlayacak. İstanbul 3. Havalimanı’na inecek olan ilk uçak ise, 21 Haziran 2018 Perşembe günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın içerisinde bulunduğu uçak olacak. Bu iniş, Türk Havacılık tarihi kayıtlarında yer alacak.

Hazırlıklar Dört Dörtlük Yapılmalı

Konu ile alakalı olarak basına bir takım açıklamalarda bulunan yetkililer, ilk iniş için hazırlıkların aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü ifade ederek, tarihte önemli bir yer edinecek olan bu gün için tüm hazırlıkların kusursuz olması gerektiğini belirtti. Bütün faaliyetlerin buna göre yürütüldüğünü dile getiren yetkililer, ilk kez havalimanına inecek olan bu uçakta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve bazı bakanların da yer alacağını yönünde beklentiler olduğunu ifade etti. Henüz bu konuda net bir bilgi verilmediğini, fakat hazırlıkların bu yönde yapıldığını aktardı.

İstanbul 3. Havalimanı’na yönelik elde edilen bilgilere göre ise, havalimanının pist uzunluğu 3 bin 750 metre civarında, genişliği ise 60 metre civarında inşa edildi. Mega projede inşaat çalışmalarının yüzde 90,5’lik bölümünün tamamlandığı bilgisine ulaşılırken, havalimanının “sessiz havalimanı” konsepti ile hizmet vereceği ifade edildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.