Çılgın Proje’den Flaş Gelişme! Güzergahı Netleşti, İlk Kazma Vuruldu!

Uzun zamandır üzerinde çalışılan Kanal İstanbul Projesi’nin güzergahı artık kesinleşti. Elde edilen bilgilere göre Avcılar – Küçükçekmece – Başakşehir – Arnavutköy şeklinde resmileşen güzergah için sondaj çalışmaları adına ilk kazma vuruldu.

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Kanal İstanbul’un 1/100 ölçekli güzergah ve yapı rezerv planlarında sona gelindi. Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre Avcılar – Küçükçekmece – Başakşehir – Arnavutköy ilçelerinden geçmesi resmileşen bu Çılgın Proje, 45,2 kilometre uzunluğa sahip olacak.

Çılgın Proje Artık Hayal Olmaktan Çıkıyor

İstanbul Boğazı için bir tehdit unsuru olan gemilere alternatif güzergah olma hayali yola çıkılan Kanal İstanbul Projesi, artık hayal olmaktan çıkıyor. Tüm plan çalışmaları tamamlanan bu mega projenin tüm detayları belirlendi. Elde edilen son bilgilere göre söz konusu olan bu 4 ilçe üzerinde geçecek olan Kanal İstanbul Projesi için ihale süreci de başlatıldı. 5 alternatif arasında kesinleşen bu güzergahta sondaj çalışmaları adına ilk kazma da vurulmuş oldu. işte proje ile alakalı son gelişmeler…

Çıkan Hafriyatla 3 Grup ada İnşa Edilecek

Kanal İstanbul çalışmaları esnasında ortaya çıkan hafriyat ile Marmara Denizi üzerinde 3 adet ada inşa edilecek. İlk ada 186 hektar, ikinci ada 155 hektar ve üçüncü ada 104 hektar olacak şekilde inşa edilirken ayrıca Terkos Gölü ve Karadeniz kıyılarının yapımında da söz konusu bu hafriyatlar kullanılacak.

Yat Limanı ve Konteynır Yük Limanları Yapılacak

Yaklaşık olarak 65 milyar lira yatırım bedeli ile hayata geçirileceği öngörülen söz konusu projenin inşaatında 6 bin kişi, inşaatının ardından işletmesinde ise 500 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor. Proje çerçevesinde gerek Marmara Denizi’ne, gerekse Karadeniz’e konteynırları yük limanları ve bin 500 hektarlık lojistik merkez inşa edilmesi de planlanıyor. Bunun ile beraber Küçükçekmece Gölü’ne 200, Sazlıdere’ye ise 860 yat kapasiteli bir liman da hayata geçirilecek.

Yabani Hayvanlar için 6 Adet Köprü Hayata Geçirilecek

Söz konusu güzergah aşamasının 5 yıl gibi bir sürede bitirilmesi planlanan Kanal İstanbul Projesi kapsamında ayrıca 6 adet köprü de inşa edilerek hem kara, hem de demiryolu ulaşımı sağlanacak. Bunun yanı sıra yabani hayvanlara özel 6 adet daha hayvan köprüsü inşa edilirken, kanal çevresine acil durum rıhtımları, dalgakıranlar, fenerler ve bekleme alanları da inşa edilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.