Çılgın Proje Küçükçekmece’ye Yaradı!

Geçtiğimiz yıldan bu yana ülke genelinde konut fiyatları yüzde 11.5 oranında yükseliş gösterirken, Kanal İstanbul Projesi sayesinde Küçükçekmece’deki konut fiyatları yüzde 18 oranında yükseliş kaydetti.

Konut piyasasında görülen son 1 sene içerisindeki fiyat artışı, konut yatırımcılarının eğilimlerindeki değişimi ortaya koydu. Türkiye’nin Çılgın Proje’si Kanal İstanbul’un duyurulmasının akabinde üretimi gerçekleştirilen yeni bina stokunun yanında yeni yaşam projelerinin de tek tek inşa edildiği Küçükçekmece’de, konut fiyatlar yüzde 18 oranında yükselişe geçti. Remax Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Karahan konu ile alakalı bir takım değerlendirmelerde bulundu. İstanbul çağında konut fiyatlarının yüzde 8 oranında artış ile sınırlı kaldığını, ülke ortalamasının ise yüzde 11.5 olarak gerçekleştiğini dile getiren Gökhan Karahan, Bursa’da görülen yüzde 25 oranındaki, İzmir’de ise yüzde 18 oranındaki fiyat yükselişlerinin karşısında, İstanbul’da görülen yükselişin ülke ortalamasının altında kalmasını, konut yatırımı yapmak için uygun bir dönem olmaması olarak değerlendirdi. İstanbul’daki yaşam standartlarının ve ev fiyatlarının yukarı yönlü seyir izlemesinden ötürü, beyaz yakalıların İzmir’e yöneldiğini, bu durumun da İzmir’deki konut fiyatlarını yükselttiğini anlatan Karahan, Bursa’daki fiyatların artışının nedeninin ise, kentsel dönüşüm olduğunu ifade etti.

Altı İlde de Konut Fiyatları Düşmüyor

Türkiye’nin en büyük 6 ili arasında herhangi birinde konut fiyatlarının düşüş eğilimi izlemediğini dile getiren Karahan, dönemin fiyat artışındaki birincisinin Bursa olduğunu ve konut fiyatlarının yüzde 25 oranında yükseliş gösterdiğini belirtti. İstanbul’u ilçe ilçe değerlendirmeye alan Karahan, Kadıköy’ün kentsel dönüşümde önemli ölçüde yapı stokuna sahip olduğunu ve konut satışlarının bir hayli yavaşladığını dile getirerek, yatırım için fiyatlarda yüzde 15.3 oranında artış yaşanan Bakırköy, yüzde 14.3 oranında artış kaydeden Çatalca ve yüzde 13.2 oranında yükseliş kaydeden Beyoğlu gibi ilçelerin tercih edilebileceğini anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.