Celal Bayar’dan 59 Yıl Sonra İlk Kez Erdoğan Gidiyor!

celal-bayardan-59-yil-sonra-ilk-kez-erdogan-gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 1959 yılında Celal Bayar’ın ziyaret ettiği Vatikan’a gidiyor.

Roma’da Sıkı Güvenlik Tedbirleri Alındı

Recep Tayyip Erdoğan Celal Bayar’ın en son 1959 yılında ilk kez yaptığı Vatikan ziyaretinden sonra ülkeye giden ikinci Cumhurbaşkanı olacak. Erdoğan yarın yapacağı Vatikan ziyareti sırasında Papa Franciscus ile görüşecek. Bu görüşmenin ardından İtalya’nın başkenti Roma’ya geçecek olan Erdoğan, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile bir araya gelecek. Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı ziyaret sebebiyle Roma’da çok sıkı güvenlik tedbirleri alındı.

Erdoğan Vatikan’dan Roma’ya Geçecek

İlk ve son olarak Vatikan’a Türkiye’den Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ziyareti 1959 yılında Celal Bayar gerçekleştirmişti. Bayar’dan sonra ikinci ziyaret Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Erdoğan 4 Şubat – 5 Şubat 2018 tarihlerinde Papa Franciscus’un davetlisi olarak Vatikan’ı, daha sonra da Roma’yı ziyaret edecek. Papa Franciscus’tan sonra Vatikan Devlet Sekreteri ve Başbakan Kardinal Parolin ile görüşecek olan Erdoğan, Vatikan’dan sonra Roma’ya geçecek. Erdoğan burada İtalyan Cumhurbaşkanı ve İtalyan Başbakanı ile görüşmek üzere bir yemeğe katılacak.

Zeytin Dalı Harekatı’nın Önemini Anlatacak

Edinilen bilgilere göre Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştireceği Vatikan ve Roma ziyaretlerinde Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verecek, Zeytin Dalı Harekatı’nın öneminden bahsedecek. Görüşmelerde ayrıca Türkiye – Vatikan arasındaki ilişkilerin, Amerika tarafından yapılan büyükelçiliğin taşınacağına dair açıklamanın, bu açıklamadan sonra gergin bir hal alan Türkiye – İsrail ilişkilerinin, Suriye’deki insanlık dramının, bölgede yaşanan sorunların, terör konusunun, İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığının da ele alınması bekleniyor.

İtalyan İşadamları ile Görüşecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ve İtlaya Başbakanı Gentiloni arasında yapılacak olan görüşmede ayrıca Türkiye – İtalya arasındaki ekonomik, politik ve savunma sanayi konularındaki işbirlikleri, İIrak, Suriye ve Libya’da yaşanan son gelişmeler, terör ve düzensiz göç, Avrupa Birliği – Türkiye ilişkileri gibi İtalya’nın ve Türkiye’nin gündemindeki konular da masaya yatırılacak. Bu görüşmelerden sonra Erdoğan, İtalya’nın önemli işadamları ile bir araya gelecek.

Roma’da Kırmızı Alarm Verildi

Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili Roma’da geniş güvenlik tedbirleri alındı. 24 saat süresince şehirde kalacak Erdoğan’ın güvenliği için kırmızı alarm verildi. Roma emniyet Müdürlüğü ve Roma Valiliği’nde yapılan toplantıların neticesinde Roma’nın merkezinde her türlü gösteri yasaklandı. Erdoğan’ın Roma’daki güzergahı üzerinde bulunan tüm güvenlik kameralarının 24 saat boyunca izleneceği ve bazı yolların trafiğe kapatılacağı da bildirildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.