ÇATIDER’den Çatılarda Üretilecek Olan Enerjiye Yönelik Kritik Açıklama!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu tarafından konu ile alakalı olarak yapılan kritik açıklamada, çatılarda üretilecek olan enerji adına sistem kurulumunun kolaylaştığı ifade edildi.

Elde edilen bilgilere göre, Enerji Piyasası ve Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilen çatılarda güneş enerjisi ile üretim düzenlemesinde, sistemin kurulmasına yönelik izin için yapılan müracaat ve kabul süreçleri kolaylaştırıldı.

Söz konusu olan bu düzenlemede, binaların çatılarından gerçekleştirilecek olan enerji üretim prosedürünün basitleştirildiğini ve sürecin kısaltıldığını dile getiren Çatı Sanayici ve İş Amaları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Adil Baştanoğlu, günümüz şartlarında enerji üretimi hızlı bir şekilde tükenirken, yenilebilir enerjinin insan hayatında kritik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Üstelik Türkiye’nin enerji darboğazının üstesinden gelebilmek için yenilebilir enerji alternatiflerine yönelmesi gerektiğini de açıklamalarına ekledi.

Çatılarda Üretilen Enerji Yaygınlaşacak

Öte yandan açıklamalarından kısa süre içerisinde çatılardan sağlanan enerjinin yaygınlaşacağına inandığını dile getiren Adil Baştanoğlu, güneş enerjisinin ikincil bir kaynak olarak gösterilmesine rağmen, pek çok ülkede git gide büyüyen bir potansiyel ve pazar payına sahip olduğunu ifade etti. Almanya tarafından koyulan 2010 hedefinde ülkedeki tüm enerjisinin yüzde 20’sinin güneş enerjisi ve yenilebilir enerji kaynaklarından elde etmek olduğunu ve ülke olarak bu hedef doğrultusunda oldukça fazla ilerleme kaydettiklerini dile getiren ÇATIDER Başkanı, Türkiye’de de endüstriyel kuruluşların çatılarında kurulmuş olan sistemler sayesinde, enerji ihtiyacının büyük ölçüde karşılandığını ve bunun içinde ekstradan herhangi bir trafo ya da iletim hattı gibi harcamalara gerek görülmediğini aktardı.

Koyulan Hedef Türkiye İçin Oldukça Önemli

Ayrıca Türkiye’nin de son zamanlarda bu doğrultuda gerçekleştirmiş olduğu düzenlemeler ile istikrarını gözler önüne serdiğini dile getiren ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı üzere ülke genelinde 10 yıl içerisinde 10 bin megavatlık enerji üretiminin hedeflendiğini, söz konusu olan bu hedefin Türkiye için kritik bir öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.